Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palamut kapama yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 palamut balığı 13
- 3 adet patates 3
- 1 adet kuru soğan 3
- 1 adet kırmızı soğan 3
- 2 adet çarliston biber 3
- 1 çay kaşığı karabiber 3
- 5-6 dal maydanoz 3
- 1 tatlı kaşığı tuz 3
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 3
- Yarım su bardağı ılık su 3
- 2 diş sarımsak 3
Yapılışı:
- Palamutların kılçıklarını çıkararak temizleyin ve dörde bölün 3.
- Tencereye çok az zeytinyağı dökerek tabanını yağlayın 3.
- Patatesi halka şeklinde doğrayıp tencereye döşeyin 3.
- Balıkları patatesin üzerine aralık kalmayacak şekilde yerleştirin 3.
- Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın ve balığın üzerine yerleştirin 3.
- Doğranmış çarliston biberleri de soğanların üzerine yayın 3.
- Kalın doğranmış maydanozu tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin 3.
- Üzerine zeytinyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatın 3.
- Kısık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin 3.
- Servis yapmadan önce ince doğranmış turp, maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: