• Buradasın

    Palamut salamurası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Palamut salamurası, palamut ve torik gibi balıkların dilim dilim kesilerek yapılan salamurasına verilen addır 23. Bu salamura türüne lakerda da denir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Palamut temizleme nasıl yapılır?

    Palamut temizleme işlemi şu adımlarla yapılır: 1. Pulların Temizlenmesi: Palamutun dışındaki pullar, bıçağın tersiyle veya balık pulu temizleyici ile kuyruğundan başına doğru kazıyarak temizlenir. 2. Karın Bölgesinin Kesilmesi: Balık düz bir yüzeye yatırılır ve anüsten baş kısmına kadar karnını dikkatlice kesmek için bıçak kullanılır. 3. İç Organların Çıkarılması: Karın açıldıktan sonra iç organlar elle veya kaşık yardımıyla çıkarılır. 4. Kan Pıhtılarının Temizlenmesi: Balığın içi ve dışı, akan soğuk su altında iyice yıkanır ve kan pıhtıları temizlenir. 5. Dilimleme ve Son Temizlik: Balık, büyüklüğüne göre dilimlenir ve tekrar su altında iyice yıkanır. Palamut temizlerken hijyen kurallarına dikkat etmek ve keskin bir bıçak kullanmak önemlidir.

    Palamut kapama nasıl yapılır?

    Palamut kapama yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 palamut balığı - 3 adet patates - 1 adet kuru soğan - 1 adet kırmızı soğan - 2 adet çarliston biber - 1 çay kaşığı karabiber - 5-6 dal maydanoz - 1 tatlı kaşığı tuz - Yarım çay bardağı zeytinyağı - Yarım su bardağı ılık su - 2 diş sarımsak Yapılışı: 1. Palamutların kılçıklarını çıkararak temizleyin ve dörde bölün. 2. Tencereye çok az zeytinyağı dökerek tabanını yağlayın. 3. Patatesi halka şeklinde doğrayıp tencereye döşeyin. 4. Balıkları patatesin üzerine aralık kalmayacak şekilde yerleştirin. 5. Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın ve balığın üzerine yerleştirin. 6. Doğranmış çarliston biberleri de soğanların üzerine yayın. 7. Kalın doğranmış maydanozu tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin. 8. Üzerine zeytinyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatın. 9. Kısık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin. 10. Servis yapmadan önce ince doğranmış turp, maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

    Lakerda ve palamut salamura aynı mı?

    Lakerda, palamut balığından yapılan bir tür balık salamurasıdır. Dolayısıyla, lakerda ve palamut salamura aynı şeyi ifade eder.