• Buradasın

    Palamut salamurası nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Palamut salamurası, palamut balıklarının dilim dilim kesildikten sonra salamura yöntemiyle korunmasıdır 13.
    Lakerda, palamut ve torik gibi balıklardan yapılan salamuranın adıdır 135. Uzun süreli saklanmak üzere özel şekilde hazırlanmış balık eti olarak tanımlanır 1.
    Temizlenen palamutlar yaklaşık 10 gün tuzda bekletildikten sonra salamura edilerek kavanozlara konur 2. Güzel hazırlanmış bir salamura, yaklaşık 1 yıl boyunca bozulmadan bekleyebilir 2.
    Lakerda, genellikle salata ve meze olarak tüketilir 1. Yenecek miktar kadarı, saklandığı kaptan çıkarılarak 4-5 saat temiz tatlı suda bekletilir 1. Ardından üzerindeki tuzun atılması için kısa bir süre sirkede de tutulabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lakerda ve palamut salamura aynı mı?

    Evet, lakerda ve palamut salamura aynıdır, çünkü lakerda, palamut ve torik gibi balıkların dilimlenip salamura edilmesiyle elde edilir.
    A Turkish fisherman in a blue apron carefully fillets a fresh bonito on a wooden table, with a sharp knife and a small spoon nearby, surrounded by glistening fish scales and cleaned fish parts.

    Palamut temizleme nasıl yapılır?

    Palamut temizleme adımları: 1. Yüzgeçlerin ve başın temizlenmesi: Bıçak yardımıyla palamudun yüzgeçleri ve başı hilal şeklinde kesilir. 2. Karın kısmının kesilmesi: Alt kısmından tam ortadan olacak şekilde karın kısmı kesilir. 3. İç organların temizlenmesi: Organlar, pislik ve kalıntılar temizlenir. 4. Kanın temizlenmesi: Orta kısımda kalan şerit halindeki kan, bir çay kaşığı yardımıyla alınır ve balık güzelce yıkanır. 5. Fileto haline getirme: Kuyruk kısmından bıçak dikkatlice baş kısmına doğru çekilerek balık fileto şeklinde kesilir. 6. Yan ve orta kılçıkların temizlenmesi: Bıçağı hafifçe bastırarak kılçıklı yan bölge ve orta şerit ayrılır. Palamut temizlerken keskin ve uygun boyutta bıçaklar kullanmak, balığın et yapısını korur.

    Palamut kapama nasıl yapılır?

    Palamut kapama yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 1 palamut balığı - 3 adet patates - 1 adet kuru soğan - 1 adet kırmızı soğan - 2 adet çarliston biber - 1 çay kaşığı karabiber - 5-6 dal maydanoz - 1 tatlı kaşığı tuz - Yarım çay bardağı zeytinyağı - Yarım su bardağı ılık su - 2 diş sarımsak Yapılışı: 1. Palamutların kılçıklarını çıkararak temizleyin ve dörde bölün. 2. Tencereye çok az zeytinyağı dökerek tabanını yağlayın. 3. Patatesi halka şeklinde doğrayıp tencereye döşeyin. 4. Balıkları patatesin üzerine aralık kalmayacak şekilde yerleştirin. 5. Soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayın ve balığın üzerine yerleştirin. 6. Doğranmış çarliston biberleri de soğanların üzerine yayın. 7. Kalın doğranmış maydanozu tencerenin yüzeyini kaplayacak şekilde yerleştirin. 8. Üzerine zeytinyağını, karabiberini, tuzunu ilave edip, ılık suyu döktükten sonra tencerenin kapağını kapatın. 9. Kısık ateşte 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin. 10. Servis yapmadan önce ince doğranmış turp, maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.