Buradasın
Tepside palamut nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tepside palamut pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2 adet palamut balığı 1
- 2 adet kuru soğan (halka doğranmış) 1
- 2 adet domates (halka doğranmış) 1
- 2 adet yeşil biber (iri doğranmış) 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- 2 su bardağı su (salçayı eritmek için) 1
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kekik 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 adet limon (halka dilimlenmiş) 1
- 5-6 adet defne yaprağı 1
- 1 tutam iri kıyım maydanoz 1
Hazırlanışı:
- Balıkçıdan balığı alırken fırında pişireceğinizi belirtin, onlar ortadan kesip temizlesin 1.
- Eve gelince balıkları yıkayıp süzgüye alın 1.
- Tepsinin dibine soğanları ve domatesleri yerleştirin, üzerine balıkları koyun ve biraz tuz serpin 1.
- Limon ve maydanozu da ekleyip sıvı yağı üzerine gezdirerek dökün 1.
- Suda erittiğiniz biber salçasını, tuzu ve baharatları çırparak balığın üzerine gezdirin ve parça parça tereyağı koyun 1.
- Ocağın üzerinde kısık ateşte 10 dakika pişirin, sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin 1.
- Piştikten sonra sıcak servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: