Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palamut temizleme işlemi şu adımlarla yapılır:
- Pulların Temizlenmesi: Palamutun dışındaki pullar, bıçağın tersiyle veya balık pulu temizleyici ile kuyruğundan başına doğru kazıyarak temizlenir 34.
- Karın Bölgesinin Kesilmesi: Balık düz bir yüzeye yatırılır ve anüsten baş kısmına kadar karnını dikkatlice kesmek için bıçak kullanılır 3.
- İç Organların Çıkarılması: Karın açıldıktan sonra iç organlar elle veya kaşık yardımıyla çıkarılır 34.
- Kan Pıhtılarının Temizlenmesi: Balığın içi ve dışı, akan soğuk su altında iyice yıkanır ve kan pıhtıları temizlenir 34.
- Dilimleme ve Son Temizlik: Balık, büyüklüğüne göre dilimlenir ve tekrar su altında iyice yıkanır 15.
Palamut temizlerken hijyen kurallarına dikkat etmek ve keskin bir bıçak kullanmak önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: