Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Palamut temizleme adımları:
- Yüzgeçlerin ve başın temizlenmesi: Bıçak yardımıyla palamudun yüzgeçleri ve başı hilal şeklinde kesilir 23.
- Karın kısmının kesilmesi: Alt kısmından tam ortadan olacak şekilde karın kısmı kesilir 23.
- İç organların temizlenmesi: Organlar, pislik ve kalıntılar temizlenir 23.
- Kanın temizlenmesi: Orta kısımda kalan şerit halindeki kan, bir çay kaşığı yardımıyla alınır ve balık güzelce yıkanır 2.
- Fileto haline getirme: Kuyruk kısmından bıçak dikkatlice baş kısmına doğru çekilerek balık fileto şeklinde kesilir 2.
- Yan ve orta kılçıkların temizlenmesi: Bıçağı hafifçe bastırarak kılçıklı yan bölge ve orta şerit ayrılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: