Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı sarayında çeşitli şifalı ve lezzetli şerbetler içilirdi. İşte bazıları:
- Demirhindi Şerbeti: Demirhindi meyvesinden yapılan, serinletici ve bağışıklığı güçlendirici bir şerbetti 12.
- Gül Şerbeti: Hoş kokusu ve mideyi rahatlatıcı etkisiyle sevilen bir şerbetti 13.
- Reyhan Şerbeti: Göz alıcı rengi ve antioksidan etkisiyle önemli bir yer tutardı 14.
- Tarçınlı Elma Şerbeti: Tatlı ve baharatlı bir lezzet sunan, özel günlerde tercih edilen bir içecekti 1.
- Meyan Kökü Şerbeti: Meyan kökünden yapılan, hazımsızlık ve mide rahatsızlıklarına iyi gelen bir şerbetti 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: