Buradasın
Osmanlı şerbeti nasıl yapılır 7 çeşit?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı şerbeti yapmak için aşağıdaki 7 çeşit tarif kullanılabilir:
- Sirkencübîn Şerbeti: 1 litre suya 1 su bardağı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı bal eklenerek yapılır 2.
- Tarçın Şerbeti: 1 litre suya 2 kabuk tarçın, 5 karanfil ve tatlandırıcı eklenerek 20-25 dakika kaynatılır 2.
- Zencefil Şerbeti: 1 litre suya 2 parmak kalınlığında taze zencefil ve 1 limon doğranarak eklenir, tatlandırıcı ile bir taşım kaynatılır 2.
- Gül Şerbeti: Gül yaprakları şeker veya bal ile ovulup, limon ve içme suyu eklenerek bir gece bekletilir 2.
- Demirhindi Şerbeti: 1 litre suya 100 gram demirhindi, kabuk tarçın, karanfil ve tatlandırıcı eklenerek bir gece bekletilir 2.
- Helyun Şerbeti: Kuşkonmaz (helyun) bir gece bekletilip, soğutulduktan sonra içilir 2.
- Kızılcık Şerbeti: Koruk suyu, tatlandırıcı ve su ile yapılır 5.
Daha fazla Osmanlı şerbeti tarifi için yemek.com ve yemektekeyifvar.com gibi siteler ziyaret edilebilir 25.
Şeker miktarını yüksek tutmamak ve diyabet gibi durumlarda tatlandırıcı kullanmak önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: