Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı saray helvası yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Isıtılan tavaya un alınır ve kısık ateşte, unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavrulur 15.
- Unun rengi çok değişmeden hafifçe pembeleştiğinde eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri eklenerek kavurmaya devam edilir 15.
- Helva ıslak kum kıvamına geldiğinde, ocaktan alınıp sıcağıyla bir borcama aktarılır ve bastırarak iyice sıkıştırılır 15.
- Soğuduktan sonra sertleşeceği için, helva mutlaka sıcakken dilimlenir 1.
- Oda sıcaklığına geldiğinde, mümkünse 2 saat kadar buzdolabında bekletilip ardından süsleyerek servis edilir 1.
Helvayı Antep fıstığı veya benmari usulü eritilmiş çikolataya batırarak süslemek mümkündür 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: