Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağından seçme yemekler şunlardır:
- Hünkar Beğendi: Közlenmiş patlıcan, un ve kuzu eti ile hazırlanır 13.
- Kuzu Mutancana: Kuzu eti, kuru kayısı, üzüm, erik ve sumak ile yapılır 1.
- Patlıcanlı Pilav: Kızarmış patlıcan ve pirinç pilavı ile hazırlanır 1.
- Soğan Yahni: Kuşbaşı et, arpacık soğan ve sarımsak ile yapılır 1.
- Düğün Çorbası: Koyun eti, un ve yumurta ile hazırlanan geleneksel bir çorbadır 12.
- Keşkek: Buğday, nohut ve koyun eti kullanılarak yapılır 1.
- Piliç Topkapı: Tavuk butları ile hazırlanan, iç pilav ile doldurulmuş ve soslanarak fırına atılan bir yemektir 12.
- Babagannuş: Közlenmiş patlıcandan yapılan soğuk bir mezedir 12.
- Keşkül: Muhallebi kıvamında, bademli bir tatlıdır 12.
- Demirhindi Şerbeti: Demirhindi, bal ve şeker ile hazırlanan bir şerbettir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: