Buradasın
Osmanlı mutfağında hangi pişirme yöntemleri kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında çeşitli pişirme yöntemleri kullanılmaktaydı:
- Biryan: Susuz olarak pişirilen et yemekleri için kullanılan bir yöntemdir 1.
- Fırın: Et, tavuk veya balık gibi yiyeceklerin mahalle fırınında pişirilmesi 1.
- Güveç: Sebzeli et yemekleri ve balığın toprak güveçte pişirilmesi 1.
- Haşlama: Yiyeceklerin suyla birlikte pişirilmesi yöntemi 1.
- Izgara: Ateş üzerinde pişirme, balık ve deniz ürünlerine defne yaprağı eklenerek yapılan pişirme 12.
- Kavurma: Et, balık veya tavuğun kendi yağıyla veya sadeyağla pişirilmesi 1.
- Yahni: Et parçalarının kendi haşlama suyu içinde, kapalı olarak yavaş yavaş kaynatılması 2.
- Tava: Yağda kızartılarak hazırlanan et, sebze veya balık yemekleri 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: