Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağı için başvurulabilecek bazı kaynaklar:
- Yemek kitapları:
- Melceü’t-Tabbâhîn (Aşçıların Sığınağı) 125. 1844 yılında Mekteb-i Tıbbiye hocalarından Mehmed Kâmil tarafından yazılmıştır 125.
- Ali Eşref Dede'nin Yemek Risalesi 12. Melceü’t-Tabbâhîn'den yaklaşık on iki-on üç yıl sonra kaleme alınmıştır 1.
- Et Terkibat fi Tabhi'l Hulviyyat 12. 1828 tarihli, günümüzde Yunanistan sınırları içinde kalan Yenişehirfeneri yöresine ait tatlı ve helva tariflerini içerir 1.
- Yeni Yemek Kitabı 12. 1871'de basılmıştır 1.
- Miftahü’t-Tabbahin 1. 1876'da yayımlanmıştır 1.
- Ohan Aşçıyan'ın İlaveli Yeni Yemek Kitabı 1. 1889'da basılmıştır 1.
- Araştırma kitapları:
- 500 Yıllık Osmanlı Mutfağı 13. Marianna Yerasimos tarafından yazılmıştır 13.
- Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü 1. Marianna Yerasimos'un kitabı, 2011 yılında yayımlanmıştır 1.
- Osmanlı Deniz Mutfağı 3. Yunus Emre Akkor ve Zennup Pınar Çakmakçı'nın birlikte hazırladığı kitap, deniz mahsullerinden yapılan yemekleri anlatır 3.
- 15. Yüzyıl Osmanlı Mutfağı 3. Mustafa Argunşah ve Müjgan Çakır'ın kaleme aldığı eser, 15. yüzyılda yapılan yemekler hakkında bilgi verir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: