Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında yapılan bazı çorbalar şunlardır:
- Çeşm-i Nigar Çorbası: Mercimek çorbasının özel bir çeşidi olup, süt, limon suyu ve yumurta sarısından oluşan terbiye ile hazırlanır 12.
- İlikli Padişah Tenceresi: Sığır eti ve kemiği ile yapılan, uzun sürede pişen bir çorbadır 12.
- Bademli Çorba: Un, süt, kavrulmuş badem, muskat cevizi ve karabiber ile hazırlanır 12.
- Yoğurtlu Tutmaç Çorbası: Un, et suyu ve yoğurtla yapılan, nane ve kırmızı biberli tereyağlı sos ile servis edilen pratik bir çorbadır 12.
- Düğün Çorbası: Kuzu eti ile hazırlanan, un, yumurta, salça, limon suyu ve soğan suyu eklenen doyurucu bir çorbadır 12.
- Harem Usulü Patlıcanlı Çorba: Tavuk eti, tavuk suyu, közlenmiş patlıcan, havuç ve çalı fasulye ile yapılan besleyici bir çorbadır 12.
- Meyir Çorbası: Aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulye ile hazırlanan, ayranla soğuk veya et suyu ile sıcak tüketilen bir çorbadır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: