Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağında yapılan bazı çorba çeşitleri:
- Çeşm-i Nigar Çorbası 12. Mercimek çorbasının özel bir çeşididir; süt, limon suyu ve yumurta sarısıyla hazırlanan bir terbiyesi vardır 1.
- Bademli Çorba 1. Un, süt ve kavrulmuş badem içerir, baharat olarak muskat cevizi ve karabiber eklenir 1.
- Yoğurtlu Tutmaç Çorbası 1. İftar yemekleri için uygun bir seçenektir 1.
- Düğün Çorbası 14. Kuzu eti ile hazırlanır, un, yumurta, salça, limon suyu ve soğan suyu eklenerek yapılır 1.
- Şehriye Çorbası 14. Tel veya arpa şehriye ile hazırlanır 1.
- Harem Usulü Patlıcanlı Çorba 1. Tavuk eti, közlenmiş patlıcan, havuç ve çalı fasulye içerir 1.
- Kavata Çorbası 12. Domates ve dolmalık biberle yapılır, et suyu, süt ve un ile pişirilir 12.
- Ekşili Lohusa Çorbası 3. Et suyu, un, yumurta ve kıyma içerir 3.
- Buğdaylı Balık Çorbası 3. Zeytinyağı, soğan, maydanoz ve nane ile hazırlanır 3.
- Terbiyeli Ciğer Çorbası 3. Kuzu ciğeri, et suyu, yumurta sarısı ve limon suyu ile yapılır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: