Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı saray mutfağında balık, çeşitli yöntemlerle pişirilirdi:
- Fırında Pişirme: Kalkan balığı, zeytinyağı, baharatlar ve sebzelerle hazırlanarak büyük porsiyonlarda sunulurdu 4.
- Izgara: Lüfer, zeytinyağı ve baharatlarla marine edilerek ızgarada pişirilirdi 4.
- Buğulama: Levrek veya çipura, sebzeler, baharatlar ve şarapla buğulanarak hazırlanırdı 4.
- Pilaki: Balık, soğan, havuç, patates gibi sebzelerle zeytinyağında yavaş yavaş pişirilirdi 4.
- Yahni: Balık, baharatlar ve domates sosuyla pişirilirdi 4.
Osmanlı saray mutfağındaki balık yemeklerinde zeytinyağı, taze otlar, limon, kekik ve defne yaprağı gibi malzemeler sıkça kullanılırdı 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: