Buradasın
Osmanlı saray mutfağında balık nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı saray mutfağında balık pişirmek için çeşitli yöntemler kullanılırdı:
- Sütte Haşlama: Özenle temizlenen ve kılçıkları özel cımbızlarla ayıklanan balıklar, önce biraz sütte haşlanırdı 34.
- Izgara: Haşlanan balıklar ızgarada pişirilirdi 34.
- Marine Etme: Balıklar, sarımsak, zeytinyağı, pul biber ve tuz içeren bir marine sosunda bekletilirdi 1.
- Pastırma Tekniği: Kılıç, mersin ve yılan balıklarının pastırması yapılırdı 34.
- Tütsüleme (Füme): Farklı kurutma ve tütsüleme yöntemleri de kullanılırdı 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: