Buradasın
Osmanlı'da çorba yapımında hangi malzemeler kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı'da çorba yapımında kullanılan bazı malzemeler:
- Tahıllı ve bakliyatlı malzemeler: Buğday, bulgur, aşurelik buğday, nohut, kuru fasulye, mercimek 135.
- Et ve sakatat: Et suyu, tavuk suyu, kemik suları, ciğer 135.
- Sebzeler: Lahana, ıspanak, pazı, kabak, şalgam, havuç 35.
- Baharatlar: Safran, fülfül, kişniş, kimyon, tarçın, maydanoz, nane 35.
- Diğer malzemeler: Erişte, yumurtalı erişte, hamur parçaları, süt, un, limon, yumurta 125.
Osmanlı mutfağında çorbalar genellikle bu malzemelerle zenginleştirilir ve lezzetlendirilirdi 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: