Buradasın
Osmanlı'da en çok hangi çorba içilirdi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı'da en çok içilen çorbalar arasında pirinç çorbası, buğday çorbası, işkembe çorbası, paça çorbası, ciğer çorbası, ekşili-köfteli çorba, tavuk çorbaları ve sebze çorbaları yer alırdı 123.
En çok tüketilen çorbalardan bazıları:
- Pirinç çorbası: 16. yüzyılda imparatorluğun gelişip yükselmesine bağlı olarak her gün pişirilen pirinç çorbaları, saraylarda ihtiyaç sahiplerine de dağıtılırdı 13.
- İşkembe ve paça çorbası: Osmanlı'da çorba içme geleneği o denli yaygındı ki 19. yüzyılda çayın kahvaltı sofralarına dahil olmasına kadar çorba tüketilmeye devam edildi 12.
Osmanlı'da çorba, hem akşam yemeklerinde hem de sabah kahvaltılarında içilirdi 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: