Buradasın
Osmanlı Karadeniz Mutfağı'nda neler var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı Karadeniz Mutfağı'nda bulunan bazı lezzetler şunlardır:
- Hamsi Yemekleri: Hamsi tava, hamsi kuşu, hamsili pilav gibi çeşitli hamsi yemekleri 23.
- Karalahana Çorbası: İnce doğranmış karalahana, mısır unu ve kuru fasulye ile yapılan besleyici bir çorba 12.
- Kuymak (Mıhlama): Mısır unu, tereyağı ve Trabzon peyniri ile hazırlanan, uzayan kıvamı ile meşhur bir yemek 12.
- Laz Böreği: Baklava yufkasıyla yapılan, sütlü muhallebi ve şerbetle hazırlanan tatlı bir hamur işi 12.
- Çayeli Kuru Fasulyesi: İspir fasulyesi ile hazırlanan, tereyağı ve kuyruk yağı ile pişirilen yumuşak ve lezzetli bir fasulye yemeği 1.
Ayrıca, bölgede mısır ekmeği, turşu kavurması ve çeşitli ot yemekleri de sıkça tüketilmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: