Buradasın
Osmanlı Karadeniz Mutfağı'nda neler var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı Karadeniz Mutfağı'nda bulunan bazı yemekler şunlardır:
- Karalahana Çorbası 23. İçinde karalahanın haricinde mısır ve barbunya gibi bakliyatlar bulunur 3.
- Karalahana Sarması 23. Yanında sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biberle servis edilir 3.
- Karadeniz Pidesi 23. Bafra pidesi gibi farklı çeşitleri bulunur 3.
- Kuymak 34. Mis kokulu tereyağı, altın sarısı mısır unu ve golot peynirinin birleşimidir 3.
- Hamsili Pilav 24. Hamsiler tek tek ayıklanıp fırın kabının kenarlarına dizilir, üzerine pilav eklenerek fırına verilir 3.
- Mısır Ekmeği 35. Karadeniz sofralarının vazgeçilmezlerindendir 3.
Karadeniz mutfağı, hem deniz ürünleri hem de et, sebze, bakliyat, mantar, peynir ve ekmek gibi kara ürünleriyle dikkat çeker 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: