Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında sıkça karşılaşılan 10 çeşit çorba şunlardır:
- Tarator Çorbası: Yoğurt, sarımsak, ceviz ve zeytinyağı ile hazırlanan soğuk bir çorbadır 1.
- Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, soğan, havuç ve baharatlarla pişirilen besleyici bir çorbadır 13.
- Yayla Çorbası: Yoğurt, pirinç ve nane ile hazırlanan ferahlatıcı bir çorbadır 14.
- Domates Çorbası: Taze domateslerle hazırlanan, krema eklenerek daha yoğun bir kıvam elde edilen çorbadır 1.
- Paça Çorbası: Koyun veya dana paçalarının haşlanıp, et suyu ile hazırlanan kış aylarında içilen bir çorbadır 1.
- Kumpir Çorbası: Haşlanmış patates, süt, tereyağı ve baharatlarla yapılan sıcak bir çorbadır 1.
- Brokoli Çorbası: Brokoli, soğan ve patates ile pişirilerek blendırdan geçirilen sağlıklı bir çorbadır 1.
- Sebzeli Çorba: Havuç, patates, kabak, yeşil biber gibi sebzelerle hazırlanan hafif bir çorbadır 1.
- Kabak Çorbası: Kabak, soğan ve baharatlarla hazırlanan kremalı veya yoğurtlu servis edilen bir çorbadır 1.
- Düğün Çorbası: Kuzu gerdanla yapılan, Trakya bölgesinde düğün gibi özel günlerde servis edilen bir çorbadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: