Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal marshmallow tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pudra şekeri 13;
- 1,5 yemek kaşığı glikoz 1;
- 1/4 su bardağı su 1;
- 1 yemek kaşığı toz jelatin (1/4 su bardağı soğuk suyla karıştırılmış) 1;
- Servisi için 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1.
Yapılışı:
- Pudra şekeri, glikoz ve suyu küçük bir sos tenceresine alın ve pudra şekeri eriyene kadar kısık ateşte kaynatın 1.
- Toz jelatin ve suyu geniş bir karıştırma kabında iyice kabarana kadar çırpmaya başlayın 1.
- Köpüren jelatine saydam bir kıvam alan pudra şekerli karışımı katıp hızlıca karıştırmaya başlayın 1.
- Profesyonel bir pastacı makinesi ya da mikser yardımıyla 10-12 dakika kadar aralıksız çırpın 1.
- Cam bir tepsi tabanına ayrı bir kapta karıştırdığınız mısır nişastası ve pudra şekerini eşit oranda serpiştirin 1.
- Koyulaşıp kabaran marshmallow karışımını tepsiye yayın, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin 1.
- Üzerini streç film yardımıyla kapattıktan sonra buzdolabına kaldırın ve kıvam alıp kolay kesilebilmesi için 8-10 saat bekletin 1.
- Dolaptan aldığınız marshmallow'u su ya da yağa batırdığınız bir bıçak yardımıyla dikkatlice kesin 1.
- Kalan pudra şekeri ve mısır nişastası karışımına bulayıp üzerinde kalanları silkeledikten sonra kapağı kapalı bir kavanozda saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: