Buradasın
Orjinal Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal Kıbrıs tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 250 gram un, 125 gram margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı su, 1 çay bardağı sirke, 1 paket kabartma tozu, 250 gram dövülmüş ceviz içi, 1 paket vanilin 1.
- Şerbet için: 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, çeyrek limon suyu 1.
Hazırlanışı:
- Un, margarin, su, sirke, kabartma tozu ve vanilini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin ve 30 dakika dinlendirin 1.
- Dövülmüş ceviz içini toz şekerle karıştırarak iç harcı hazırlayın 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın, hamuru açarak ortasına ceviz harcını koyun ve kapatın 1.
- Hazırlanan tatlıları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin 1.
- Bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin 1.
- Fırından çıkan sıcak tatlıları, ocaktan alınan sıcak şerbetle buluşturun ve şerbeti çekmesi için birkaç saat bekletin 1.
Servis önerisi: Tatlıyı genellikle sıcak veya soğuk olarak, üzerine ince çekilmiş ceviz serpilerek veya dondurma ile birlikte sunabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: