Buradasın
Orijinal kruvasan hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal kruvasan hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram un 12;
- 1 paket instant maya 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 3 tatlı kaşığı şeker 2;
- 50 gram tereyağı 2;
- 2 adet yumurta 2.
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeler karıştırılır, sonra yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir 2.
- Hamur, üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir 2.
- Dinlenen hamur tezgaha alınarak kare şeklinde açılır 2.
- İçine dolaptaki tereyağı koyulur ve hamur üzerine gelecek şekilde kapatılır 2.
- Kare şeklinde olacak şekilde uzunlamasına dikdörtgen gibi açılır 2.
- Açılan hamur 3 kat katlanır ve buzdolabı poşetine koyularak buzdolabına kaldırılır, yarım saat dinlendirilir 2.
- Yarım saat sonra hamur hafif unlu tezgaha alınarak uzunlamasına açılır ve 1 cm kalınlığında olacak şekilde tekrar katlanır 2. Hamur tekrar poşete koyularak dolaba kaldırılır ve yarım saat daha dinlendirilir 2.
- Bu işlem 5 defa tekrarlanır 2.
- En son hamur uzunlamasına açılır ve yarım cm kalınlığına getirilir 2.
- Hamur üçgen olacak şekilde kesilir 2.
- Üçgenlerin geniş olan kısmına hafif kesik atılır ve içine nutella koyulur 2.
- Rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir 2.
- Tepside yarım saat mayalandırılır 2.
- Mayalanan kruvasanların üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: