Buradasın
Orijinal Alman Pastası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal Alman Pastası Tarifi:
Malzemeler:
- Hamur için: 5 su bardağı un, 3 yumurta sarısı, 1 paket yaş maya, 1,5 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı şeker, bir fiske tuz, 2 yemek kaşığı eritilmiş ılımış tereyağı, 3 yemek kaşığı portakal suyu, 1 paket vanilin 1.
- Krema için: 3 su bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 paket vanilin, 1 poşet kremşanti 1.
- Kızartma için: Sıvı yağ 1.
- Üzeri için: Pudra şekeri 25.
Hazırlanışı:
- Hamur: 4 su bardağı unu bir kaba alıp ortasına çukur açın. Mayayı, şekeri ve ılık sütü ekleyip 5 dakika bekletin. Diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın 1.
- Krema: Un, nişasta, süt, şeker ve yumurtayı çırpıp pişirin. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilin ekleyin, ılınınca kremşanti ilave edip çırpın 1.
- Pişirme: Mayalanan hamurdan toplar yapıp 20 dakika mayalandırın. Kızgın yağda arkalı önlü kızartın 1.
- Birleştirme: Kızarmış hamurları ortadan kesin, bir yarısına kremayı sürüp diğer yarısını kapatın. Pudra şekeri serpin 125.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: