Buradasın
Orijinal Alman Pastası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal Alman Pastası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Kek İçin: 3 yumurta, 3 kahve fincanı toz şeker, 4 buçuk kahve fincanı un, 1 kahve fincanı su, 1 fincan sıvı yağ, 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu 1.
- Krema İçin: 1 yumurta, 3 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta, 2 su bardağı süt, 1 kaşık tereyağı, 1 paket vanilya 1.
Yapılışı:
- Kek Yapımı: 3 yumurta ve 3 kahve fincanı şekerle limon kabuğu rendesini mikserle karıştırıp iyice koyulaştırın 1. Sıvı yağ ve kabartma tozu katılmış unu eleyin, çok çırpmadan hafifçe karıştırın 1. 1 kahve fincanı su koyun ve 1-2 defa daha karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün 1. Orta ısılı fırında 30-35 dakika pişirin 1.
- Krema Yapımı: Tencerede 1 yumurta, 3 kaşık şeker, un ve nişastayı azar azar süt ilavesiyle ezin 2. Sütün tamamını koyup vanilya ekleyip karıştırarak pişirin 1. Kaymak tutmaması için çırparak soğutun 1.
- Birleştirme: Soğuduktan sonra keklerinizi yuvarlak kalıplarla kesin 1. Arasına krema ve muz ekleyip üzerine diğer kek parçasını koyun 1. Servis tabağına alıp üzerine bolca pudra şekeri eleyin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: