Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nevzine tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Hamurun Kıvamı: Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı, kontrollü un eklenmelidir 12.
- Yoğurt, Tahin ve Pekmez Oranı: Bu malzemelerin oranı tatlının kıvamını ve lezzetini etkiler, aşırıya kaçmadan koyulmalıdır 1.
- Karbonat Kullanımı: Karbonat, limonla etkinleştirilirse tatlının daha yoğun ve kıyır kıyır olmasını sağlar 1.
- Şerbet Sıcaklığı: Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır 13.
- Pişirme Süresi: Tatlı, 180 derecede üzeri güzelce kızarana kadar pişirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: