• Buradasın

    Nefis yemek tarifleri ıslak kek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nefis Yemek Tarifleri'ne göre ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 yumurta 15;
    • 1,5 su bardağı şeker 1;
    • 1,5 su bardağı süt 1;
    • 1 su bardağı sıvı yağ 1;
    • 1 paket kakao (25 g) 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilya 1;
    • 2 su bardağı un (elenmiş) 1.
    Üst sosunu hazırlamak için:
    • 1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız) 1;
    • 1,5 su bardağı süt 1.
    Yapılışı:
    1. Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır 1.
    2. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır 1.
    3. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur 1.
    4. Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir 1.
    5. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir 1.
    6. Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür 1.
    7. Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir 1.
    8. Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir 1.
    Islak kekin sosu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır 1.
    Tarifin detaylı yapılışını Nefis Yemek Tarifleri'nin YouTube kanalından veya TikTok'taki paylaşımlardan da izleyebilirsiniz 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Islak Kek yaparken süt ve yağ ne zaman konur?

    Islak kek yaparken süt ve yağ, yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra eklenir. Islak kek yapımında malzeme ekleme sırası şu şekildedir: 1. Yumurta ve şeker çırpılır. 2. Süt, sıvı yağ ve kakao eklenir. 3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilin eklenir. Bu sıralama, kekin kıvamını ve lezzetini korumak için önemlidir.

    Islak Kek'in içinde ne var?

    Islak kekin içinde bulunan temel malzemeler şunlardır: Un. Yumurta. Şeker. Sıvı yağ. Süt. Kabartma tozu ve vanilin. Kakao. Islak kekin sosu için kullanılan malzemeler ise şunlardır: Süt veya sütlü karışımlar. Çikolata veya kakao. Şeker. Tereyağı (isteğe bağlı). Islak kek tariflerinde kullanılan malzemeler, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.

    Bol soslu ıslak kek nasıl yapılır?

    Bol soslu ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 su bardağı un. Sosu için: 1 su bardağı süt; yarım su bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı kakao; yarım su bardağından biraz fazla şeker. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle rengi ağarana kadar çırpın. 2. Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. 3. Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yeniden çırpın. 4. Yağlanmış kare borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. 5. Kek pişerken sosu hazırlayın; süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri bir tencereye ekleyip bir taşım kaynatın ve altını kapatın. 6. İlk sıcaklığı çıkan sosu, dilimlenmiş kekin üzerine gezdirin. 7. 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Tarifin detaylı haline aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; ye-mek.net.

    Islak Keke neden su dökülür?

    Islak kekin üzerine su dökülmez. Islak kek yapımında, kekin üzerine sıcak sos dökülür. Sosun sıcak olması ve kekin de sıcak olması, sosun kek tarafından daha iyi çekilmesini sağlar.

    Browni tadında ıslak kek nasıl yapılır?

    Browni tadında ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı sıvı yağ; 1,5 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 3 tepeleme yemek kaşığı kakao; 2 su bardağı un. Sosu için: 1,5 su bardağı süt; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker; 2 yemek kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. 2. Sırayla süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin. 3. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup tahta kaşıkla karıştırın. 4. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. 5. Kek pişerken sosunu hazırlayın; süt, sıvı yağ, şeker ve kakaoyu bir tencereye ekleyip iki taşım kaynatın ve kapatın. 6. Kek fırından çıktıktan sonra dilimleyin, 10 dakika dinlendirin ve hazırladığınız sosu üzerine dökün. 7. Bir iki saat buzdolabında dinlendirip servis edin. Püf noktaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin güzel kabarması için önemlidir. Kek dilimlendikten sonra sos dökülürse kek sosu daha iyi çeker. Sos dökülmeden önce kek dilimlenip kürdanla delikler açılırsa sos keki daha iyi nüfuz eder. Sos sıcak, kek soğuk dökülmemelidir. Kek kalıbının yağlanması önerilir.

    Bol soslu ıslak kek için hangi malzemeler gerekli?

    Bol soslu ıslak kek için gerekli malzemeler: Kek için: 3 adet yumurta; 1 su bardağı şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 2 su bardağı un. Sos için: 1 su bardağı süt; Yarım su bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı kakao; Yarım su bardağından biraz fazla şeker.

    Fındıklı ıslak kek olur mu?

    Evet, fındıklı ıslak kek olur. Fındıklı ıslak kek tariflerine şu sitelerden ulaşılabilir: nefisyemektarifleri.com; yemek.com; kevserinmutfagi.com.