Buradasın
Nefis yemek tarifleri ıslak kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Yemek Tarifleri'ne göre ıslak kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yumurta 15;
- 1,5 su bardağı şeker 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 paket kakao (25 g) 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2 su bardağı un (elenmiş) 1.
Üst sosunu hazırlamak için:
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır 1.
- Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır 1.
- Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur 1.
- Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir 1.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenir 1.
- Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür 1.
- Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir 1.
- Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir 1.
Islak kekin sosu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: