Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 180 gram bitter çikolata 12;
- 5 çorba kaşığı tereyağı 12;
- 1 su bardağı toz şeker 12;
- 4 adet yumurta 12;
- Yarım su bardağı yoğurt 12;
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık 12;
- 1 su bardağı un 12.
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin 12.
- İçine toz şeker ekleyip çırpma teli ile karıştırın 12.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpıp karışıma ilave edin 12.
- Sırasıyla yoğurt, iri çekilmiş fındık ve elenmiş unu ekleyip son bir kez karıştırın 12.
- Orta boy bir kek kalıbını yağlayıp harcın içine dökün 12.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin 12.
- Soğuduktan sonra dilimleyin 12.
- Üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve kek dilimlerinin üzerine gezdirerek servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: