• Buradasın

    Napolyon keki içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Napolyon pastasının içinde bulunan bazı malzemeler:
    • Hamur için:
      • un 15;
      • yumurta 15;
      • su 1;
      • tereyağı 15;
      • üzüm sirkesi 1;
      • karbonat 1;
      • vanilya 15;
      • tuz 15.
    • Krema için:
      • şeker 15;
      • yumurta 15;
      • mısır nişastası 15;
      • süt 15;
      • tereyağı 15;
      • yoğunlaştırılmış süt 1.
    • Üzeri için:
      • pudra şekeri 45;
      • limon suyu 2.
    Geleneksel tarifte, Napolyon pastası iki kat pasta kreması ile dönüşümlü olarak üç kat puf böreğinden oluşur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Napolyon tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Napolyon tatlısı malzemeleri: Kreması için: 3 su bardağı süt; 1,5 çay bardağı toz şeker; 2 yemek kaşığı nişasta; 2 yemek kaşığı un; 1 yumurta; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 paket vanilin. Hamuru için: 5 adet milföy hamuru. Karamel sos için: 2 su bardağı toz şeker; 4 yemek kaşığı sıcak su; 1 paket krema. Süsleme için: Ufalanmış milföy kıtırları; Çilek. Ayrıca, Napolyon tatlısının orijinal tarifinde iki kat pasta kreması ile dönüşümlü olarak üç kat puf böreği kullanıldığı belirtilmektedir.

    Napolyan pastası hangi hamurdan yapılır?

    Napolyon pastası, milföy hamuru veya puf böreği hamuru ile yapılır. Hamur için gerekli malzemeler: 4-5 su bardağı un; 2 adet yumurta; 1 su bardağı su; 400 gram tereyağı; 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi; 1 çay kaşığı karbonat; 1 paket vanilya; 1 çay kaşığı tuz. Hamur, ince yufkalar gibi açılıp 200 dereceli fırında 4-5 dakika, tam kızarmadan pişirilir.

    Napolion kekinin kreması nasıl yapılır?

    Napolyon pastasının kreması için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta sarısı; 1 litre süt; 1 su bardağı toz şeker; 4 yemek kaşığı un; 2 paket vanilya; 100 gram tereyağı. Hazırlanışı: 1. Sütü ocağa alın ve kaynama noktasına gelmesini bekleyin. 2. Derin bir cam kasede yumurtalar ve şekeri çırpma teliyle çırpın. 3. Unu ekleyip çırpmaya devam edin. 4. Süt hafif kaymak tutunca, altını kapatın. 5. Bir kepçe yardımıyla azar azar yumurta karışımına sütü ekleyip çırpın. 6. Tenceredeki süte bu karışımı yavaş yavaş dökerken çırpmaya devam edin ve altını açıp pişirin. 7. Krema pişince vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. 8. Streçleyip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Napolyon pastasının kreması için alternatif bir tarif de nefisyemektarifleri.com sitesinde bulunabilir.