• Buradasın

    Mutfak şefinde çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mutfak şefinde çiğ köfte yapımı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 1,5 su bardağı ince bulgur 2
    • 1 su bardağı sıcak su 2
    • 2 tatlı kaşığı tuz 2
    • 2 yemek kaşığı isot 2
    • 1 adet kuru soğan 2
    • 2 yemek kaşığı domates salçası 2
    • 1 yemek kaşığı biber salçası 2
    • 1 yemek kaşığı yoğurt 2
    • 2 yemek kaşığı nar ekşisi 2
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2
    • 1 adet limonun suyu 2
    Yapılışı:
    1. Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi'ne 1,5 su bardağı ince esmer bulguru alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edip şişmesi için bekletin 2.
    2. Şişen bulgurun üzerine 2 yemek kaşığı isot ve 2 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, makinede isotun rengi bulgura geçene kadar yoğurun 2.
    3. İnce ince doğradığınız soğanın suyunu sıkıp, bulgurun üzerine ekleyip yoğurmaya devam edin 2.
    4. Ardından salçaları, yoğurdu, nar ekşisini, limon suyunu ve sıvı yağı da ilave edip yeniden yoğurun 2.
    5. Yaklaşık 15 dakika boyunca malzemeler iyice birbirine geçinceye kadar yoğurun 2.
    6. Hazır hale gelen çiğ köfteyi bir kaseye alın ve avuç içinizi yağlayarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sıkarak servis tabağına dizin 2.
    7. Limon dilimleriyle beraber servis edebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mutfak şefinde hangi aparat kullanılmalı?

    Mutfak şefinde kullanılabilecek çeşitli aparatlar şunlardır: 1. Hamur Kancası: Ekmek, pizza ve poğaça gibi yoğrulmaya ihtiyaç duyan hamurlar için kullanılır. 2. Çırpma Teli: Yumurta, krema ve sosları çırpmak için idealdir. 3. Karıştırma Aparatı: Kek, kurabiye ve yoğun kıvamlı tarifler için kullanılır. 4. Doğrayıcı Aparat: Sebzeleri hızlı ve eşit şekilde doğramak için uygundur. 5. Rendeleme Aparatı: Peynir, sebze ve meyve rendelemek için kullanılır. 6. Kıyma Aparatı: Et öğütme işlemleri ve ev yapımı kıyma ve sosis yapımı için gereklidir. Bu aparatlar, mutfak şefinin işlevselliğini artırarak yemek hazırlama sürecini daha pratik hale getirir.

    Evde çiğ köfte en güzel nasıl yapılır?

    Evde en güzel çiğ köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates, 1 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış mısır, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 su bardağı ceviz, 1/2 su bardağı fındık, 1 avuç maydanoz yaprağı, 5 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı yenibahar, 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz. 2. Hazırlanışı: - Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın. - Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. - Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. - Tencereyi ocağa alıp, ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. - Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dk. dinlendirin. - Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin. - İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın. - Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin. - Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. - İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz. Ayrıca, çiğ köfte yapımında bulgurun kalitesine ve yoğurma süresine dikkat etmek de önemlidir.

    Yumurtalı çiğ köfte nasıl yapılır?

    Yumurtalı çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 1/2 kilo kısırlık bulgur; 1 adet kuru soğan; 3 diş sarımsak; 7-8 dal yeşil soğan; 1/2 demet maydanoz; 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı isot biber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 adet limon; 1.5 çay bardağı zeytinyağı; 5 yumurta; 2 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Soğanları çok ince doğrayın, sarımsakları ezin. 2. Bulguru çiğ köfte yoğurma kabına alın ve elinizi ıslatarak 3 malzemeyi iyice birbirine yedirin. 3. Maydanoz ve yeşil soğan hariç tüm malzemeleri ilave edin ve bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun. 4. Maydanoz ve yeşil soğanları incecik kıyıp ilave edin. 5. Tereyağında yumurtayı karıştırarak pişirin ve çiğ köfteye ekleyin. 6. Yumurtaları parçalayarak çiğ köfteye yedirin ve yoğurun. 7. Servis tabağına alıp yeşilliklerle beraber sunun. Afiyet olsun.

    Mutfak şefi çiğ köfte yoğurur mu?

    Evet, mutfak şefi çiğ köfte yoğurabilir. Çiğ köfte yapımında mutfak şefi veya hamur yoğurma makinesi kullanılarak iş daha pratik hale getirilebilir. Yapılış aşamaları: 1. Mutfak şefinin kabına bulguru ve sıcak suyu koyup 10 dakika bekleyin. 2. Yeşillikler hariç tüm malzemeleri ekleyip ara ara makineyi durdurarak toplamda 40 dakika çalıştırın. 3. Macun kıvamına gelince ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip elinizle 2-3 dakika daha yoğurup şekil verin.

    Cevizli çiğ köfte nasıl yapılır?

    Cevizli çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 2 su bardağı köftelik bulgur; 2 su bardağı sıcak su; 1 adet kuru soğan; 1 diş sarımsak; 1 su bardağı ceviz; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 yemek kaşığı isot; 1 çay kaşığı kimyon; 1/2 çay bardağı zeytinyağı; 1/2 çay bardağı nar ekşisi; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Bulguru sıcak suyla ıslatıp yumuşatın. 2. Kuru soğan, salça, sarımsak, ceviz, zeytinyağı, kimyon ve tuzu rondoya atıp çekin. 3. Üzerine bulguru ve nar ekşisini ilave edip rondoda çekmeye devam edin. 4. Çiğ köfteyi bir kaba alıp elinizle istediğiniz kıvama gelene dek yoğurun. 5. Çiğ köfteyi 1 saat dinlendirin. 6. Elinizle parçalar koparıp şekil verin. Alternatif bir cevizli çiğ köfte tarifi için lezizyemeklerim.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Nefis yemek çiğ köfte nasıl yapılır?

    Nefis yemek çiğ köfte tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur - 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates (rendelenecek) - 1 adet soğan - 4 diş sarımsak - 1 su bardağı haşlanmış mısır - 1/2 çay bardağı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 1/2 su bardağı ceviz - 1/2 su bardağı fındık - 1 avuç maydanoz yaprağı - 5 yemek kaşığı isot - 1 yemek kaşığı pul biber - 1 yemek kaşığı yenibahar - 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz - Servis için nar ekşisi veya limon Yapılışı: 1. Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın. 2. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. 3. Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. 4. Tencereyi ocağa alıp ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin. 5. Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dk. dinlendirin. 6. Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin. 7. İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın. 8. Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin. 9. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. 10. İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz.

    Çiğ köfte için hangi malzemeler gerekli?

    Çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: Ana Malzemeler: 1. Dövülmüş kara et (isteğe bağlı). 2. Köftelik ince bulgur. 3. Pulbiber. 4. Kurusoğan. 5. Tuz. 6. Tarçın. Ek Malzemeler: 7. Maydanoz. 8. Yeşil soğan. 9. Taze sarımsak. 10. Domates salçası. 11. Karabiber. Ayrıca, isteğe bağlı olarak isot ve nar ekşisi de kullanılabilir.