Buradasın
Mutfak şefinde çiğ köfte nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak şefinde çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı esmer köftelik bulgur 23;
- 1,5 su bardağı kaynar su 2;
- 2 domates rendesi 2;
- 1 soğan (suyu sıkılmış posası kullanılacak) 2;
- 2 diş ezilmiş sarımsak 2;
- 1 dolu yemek kaşığı acı biber salçası 2;
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 2;
- 1 çay bardağından iki parmak eksik nar ekşisi 2;
- 1 yemek kaşığı sumak 2;
- 1 yemek kaşığı isot 2;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2;
- 1 yemek kaşığı pul biber 2;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 2;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Bulguru kaynar su ile ıslatıp karıştırın, üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin 2.
- Soğanı robottan geçirin ve suyunu sıkın 2.
- Domatesi rendeleyin ve sarımsakları ezin veya ince rendeleyin 2.
- Suyunu çeken bulguru güzelce tekrar karıştırın 2.
- Üzerine soğan, domates rendesi, salçalar ve baharatları döküp 10 dakika düşük ayarda çalıştırın 2.
- Limonu sıkın, kabuklarını da içine atıp yoğurun 2.
- 5 dakika sonra limon kabuklarını içinden alın 2.
- En son zeytinyağı ve nar ekşisini döküp 10 dakika daha yoğurun, tadına ve kıvamına bakıp eldivenle şeklini verin 2.
Elle yoğurmak istenirse, aynı şekilde yapılıp 40 dakika yoğrulmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: