Evde en güzel çiğ köfteyi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur, 1,5 su bardağı domates rendesi veya 3 adet domates, 1 adet soğan, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı haşlanmış mısır, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1/2 su bardağı ceviz, 1/2 su bardağı fındık, 1 avuç maydanoz yaprağı, 5 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı yenibahar, 2 tepeleme tatlı kaşığı tuz 1.
- Hazırlanışı:
- Soğan, sarımsak ve mısırı mutfak robotu veya rondoda çekip bir tencereye alın 1.
- Üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin 1.
- Domates rendesi, domates ve biber salçası, sıvı yağ ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın 1.
- Tencereyi ocağa alıp, ocağın en küçük gözünde kısık ateşte bulgurlar şişip suyunu tamamen çekene kadar pişirin 1.
- Altını kapatıp karışımı harmanlayın ve 10 dk. dinlendirin 1.
- Maydanoz, ceviz ve fındığı robotta iyice çekip dinlenen bulgur karışımına ekleyin 1.
- İsotu, pul biberi ve yenibaharı da ekleyip iyice karıştırın 1.
- Tüm karışımı blenderdan veya mutfak robotundan geçirip elinizle çiğ köfte şeklinde sıkın ve servis tabağına dizin 1.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 1.
- İstediğiniz yeşillikler, nar ekşisi ve/veya limon suyuyla servis yapabilirsiniz 1.
Ayrıca, çiğ köfte yapımında bulgurun kalitesine ve yoğurma süresine dikkat etmek de önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: