Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, kökeni ve hangi ülkeye ait olduğu konusunda farklı yorumlar bulunmaktadır 2.
Bazı ülkelerdeki musakka çeşitleri:
- Türkiye: İnce dilimlenmiş patlıcanların kızartılarak tepsiye yerleştirilmesi, üzerine kıyma, soğan, domates ve baharatlı bir sos eklenmesiyle yapılır 12.
- Yunanistan: Kat kat hazırlanan ve üzerine beşamel sos eklenen bir yemektir 12.
- Makedonya: Daha çok kıyma, patates ve sebzelerin kullanıldığı, oldukça sade bir versiyondur 2.
Musakkanın, Osmanlı İmparatorluğu döneminde, imparatorluğun geniş topraklarında gelişen mutfak kültüründen ortaya çıktığı düşünülmektedir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: