Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Musakka yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg orta boy patlıcan 1;
- 2 su bardağı sıvı yağ 1;
- 250 g kıyma 1;
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut (kabukları soyulup ikiye ayrılmış) 1;
- Yarım demet maydanoz 1;
- 2 orta boy soğan 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1.
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulup ince ince yuvarlak olarak doğranır 1.
- Acısını alması için tuzlu su içerisinde bekletilen patlıcanlar kurulanır ve yağda kızartılır 1.
- Bir tencerede kıyma, küp şeklinde doğranmış soğanlar ve biberler kavrulur 1.
- Küçük küçük doğranmış domatesler, tuz ve karabiber eklenerek kavurmaya devam edilir 1.
- Ateşten alındıktan sonra harcın içerisine nohut katılarak karıştırılır 1.
- Bir tencereye önce birkaç tane enine kesilmiş yuvarlak domates dilimleri yerleştirilir 1.
- Üzerine, hazırlanan harç yayılır 1.
- En üste de kızarmış patlıcanlar yerleştirilir 1.
- Patlıcanların yüzeyine yakın su konulduktan sonra hafif ateşte pişirilir 1.
- Yemek pişince bir tepsiye ters çevrilir 1. Maydanoz ile süslenerek servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: