Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavanın çıtır olması için yufkaların incecik açılması gerekir 235. Yufkaları açarken dikkat edilmesi gerekenler:
- Hamurun dinlenmesi: Hamur, ele yapışmayan ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulmalı ve yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında dinlenmeye bırakılmalıdır 25.
- Un kullanımı: Yufkaların açılması sırasında yeterli miktarda un kullanılmalıdır 5. İyi tozan mısır veya buğday nişastası kullanılabilir 4.
- Merdane kullanımı: Hamur bezeleri, merdane veya oklava ile olabildiğince ince açılmalıdır 5. Her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edilmelidir 5.
- Katlar arasında nişasta: Yufkalar üst üste dizilirken aralarına nişasta serpilmelidir 24.
- Ortamın koşulları: Yufkaların açıldığı ortam rüzgar almamalı ve ne çok sıcak, ne de çok soğuk olmalıdır 4.
Ayrıca, baklavanın çıtır olması için üzerine dökülen yağın eritilmiş ve köpüğü alınmış olması gerekir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: