Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde baklava yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka 1
- 200 g tereyağı (14 yemek kaşığı) 1
- 1 kase ceviz içi (ince çekilmiş) 1
- Şerbeti için: 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 5-6 damla limon suyu 1
- Üzeri için: 1 tutam toz Antep fıstığı 1
Yapılışı:
- Tereyağını tencereye alıp eritin, üzerindeki köpükleri alın 1.
- Borcamı fırça ile yağlayın, iki kat baklava yufkası serin ve üzerini yağlayın 1. Bu işlemi yufkaların yarısı bitene kadar tekrarlayın 1.
- Ceviz serpiştirin, tekrar 2 kat yufka koyup aralarına yağ sürerek baklavayı tamamlayın, üzerini kalan yağ ile yağlayın 1.
- Kare baklava için eşit şekilde kesin 1.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin 1.
- Baklava pişerken şerbeti hazırlayın: su ve toz şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın, ocaktan alınca limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın 1.
- Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuk şerbeti ekleyin, oda sıcaklığında 2 saat bekletin 1.
- Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyip servis edin 1.
Baklava yapımının resimli anlatımına aşağıdaki kaynaklardan ulaşabilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: