Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 su bardağı un 1;
- yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 su bardağı yoğurt 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- yarım çay kaşığı tuz 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1.
Yapılışı:
- Bir yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, sirke, yumurta ve tuzu alıp çırpın 1.
- Kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın 1.
- Ilık sütü yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvam aldıkça kalan unu ekleyin 1.
- Hamur toparlandıktan sonra un serpilmiş tezgaha alıp 10-15 dakika daha yoğurun 1.
- Hamuru yoğurma kabına geri alıp üzerini streçleyerek yarım saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Dinlenen hamurdan bezeler oluşturup açarak baklava yapımına devam edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: