Buradasın
Baklava hamuru nasıl yapılır tarifi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava hamuru tarifi için gerekli malzemeler:
- 500 gr un 13;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 adet yumurta 1;
- ½ su bardağı yoğurt 1;
- 10 gr kabartma tozu 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 1;
- 1 su bardağı ılık süt 1.
Yapılışı:
- Sıvı malzemeleri bir kapta birleştirerek çırpın 1.
- Kabartma tozu ve unu harmanlayın 1.
- Hamuru yoğurmaya başlayın, sıvıları yavaş yavaş ekleyin 1.
- Hamur topladıktan sonra 10 dakika daha yoğurun ve dinlendirmeye bırakın 1.
- Baklava hamurunu buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin 1.
- Bezelere ayırarak istediğiniz baklavayı hazırlayabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
- Hamuru açarken nişastalı tezgah kullanmak işinizi kolaylaştırır 1.
- Hamura kullanılan malzemelerin eşit sıcaklıkta olmasına özen gösterin 1.
- Sıvıları yavaş yavaş ekleyin, gerekirse sonrasında un ilavesi yapın 1.
- Hamuru mutlaka 10-15 dakika yoğurun, aksi takdirde açarken kolay yırtılabilir 1.
- Hamura konulan sirke, baklava hamurunun daha çıtır olmasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: