Mısır gevrekli pasta yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Mısır Gevrekli Muz Pastası Tarifi: - Malzemeler: 1 paket muzlu puding, 1 paket krem şanti, 2.5 su bardağı süt, 2-3 kase mısır gevreği, 1 adet muz, 1 çay bardağı dövülmüş fındık. - Yapılışı: 1. 2 bardak sütle muzlu pudingi tencereye koyup sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. 2. Yarım su bardağı sütle krem şantiyi iyice çırpın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirip soğumuş pudinge katın. 3. Borcamın yarısına muzlu karışımdan dökün, ortalarına dilimlenmiş muz ve dövülmüş fındık koyun. 4. Tekrar muzlu karışımdan döküp folyo ve streç filmi kapatıp buzdolabında veya buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin. 5. Servisten önce üzerlerine mısır gevreğini de ekleyerek süsleyin. 2. Mısır Gevrekli Pasta Tarifi: - Malzemeler: 1 paket kremşanti, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, 3 yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 3 su bardağı mısır gevreği, 50 gram tereyağı, 4 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı süt. - Yapılışı: 1. Krem şantiyi 1 bardak sütle kıvam alana kadar çırpın, şekeri ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. 2. Yumurtaları teker teker ekleyip tekrar çırpın, en son unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. 3. Yağladığınız orta boy bir borcama karışımı dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin. 4. Önceden ısıttığınız 175 C derece fırında 20 dakika pişirin. 5. Tereyağını eritin, üzerine şekeri ve sütü ekleyip kaynayınca ocaktan alın ve mısır gevrekleriyle karıştırın. 6. Fırından aldığınız kekin üzerine dikkatlice bu karışımı yayın ve tekrar 175 C derecede 20 dakika pişirin.