Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır gevrekli pasta yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Mısır Gevrekli Muz Pastası Tarifi:
- Malzemeler: 1 paket muzlu puding, 1 paket krem şanti, 2.5 su bardağı süt, 2-3 kase mısır gevreği, 1 adet muz, 1 çay bardağı dövülmüş fındık 1.
- Yapılışı:
- 2 bardak sütle muzlu pudingi tencereye koyup sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın 1.
- Yarım su bardağı sütle krem şantiyi iyice çırpın ve 15 dakika buzdolabında dinlendirip soğumuş pudinge katın 1.
- Borcamın yarısına muzlu karışımdan dökün, ortalarına dilimlenmiş muz ve dövülmüş fındık koyun 1.
- Tekrar muzlu karışımdan döküp folyo ve streç filmi kapatıp buzdolabında veya buzlukta katılaşıncaya kadar bekletin 1.
- Servisten önce üzerlerine mısır gevreğini de ekleyerek süsleyin 1.
- Mısır Gevrekli Pasta Tarifi:
- Malzemeler: 1 paket kremşanti, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı şeker, 3 yumurta, 1 paket vanilya, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 3 su bardağı mısır gevreği, 50 gram tereyağı, 4 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı süt 2.
- Yapılışı:
- Krem şantiyi 1 bardak sütle kıvam alana kadar çırpın, şekeri ve vanilyayı ekleyip şeker eriyene kadar çırpın 2.
- Yumurtaları teker teker ekleyip tekrar çırpın, en son unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın 2.
- Yağladığınız orta boy bir borcama karışımı dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin 2.
- Önceden ısıttığınız 175 C derece fırında 20 dakika pişirin 2.
- Tereyağını eritin, üzerine şekeri ve sütü ekleyip kaynayınca ocaktan alın ve mısır gevrekleriyle karıştırın 2.
- Fırından aldığınız kekin üzerine dikkatlice bu karışımı yayın ve tekrar 175 C derecede 20 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: