Mısır gevrekli çikolata topları yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 paket sade pötibör bisküvi; 1 paket baton kakaolu kek; 1 çay bardağı kuru üzüm; 1 avuç damla çikolatası; 1 su bardağı süt; 1 çorba kaşığı kakao; 1 paket bitter çikolata (80 gram); 1 tatlı kaşığı toz şeker; 100 gram margarin; Bulamak için sade mısır gevreği. Yapılışı: 1. Cezvede süt ısıtılır, üzerine kakao, şeker ve bitter çikolata eklenip hepsinin erimesi sağlanır. 2. Sütün ılık olması beklenir. 3. Hazırlama kabına kek ve bisküviler parçalanıp kuru üzüm, damla çikolata, ılık sütlü karışım ve margarin eklenir. 4. Yoğurulur ve 10 dakika buzdolabında bekletilir. 5. Eller ıslatılarak karışımdan küçük parçalar koparılır ve top şekli verilir. 6. Etrafı mısır gevreğine bulanır. Afiyet olsun. Ayrıca, mısır gevrekli çikolata topları için ye-mek.net sitesinde farklı bir tarif bulunmaktadır.