Mıhlama (muhlama) yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı mısır unu; 1 su bardağı su; 200 gr kolot peyniri (dil peyniri veya çeçil peyniri de kullanılabilir). Yapılışı: 1. Tereyağını tavada eritin. 2. Eriyen yağın üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun. 3. Un kavrulduktan sonra suyu ilave edin. 4. Doğradığınız peynirleri ekleyin ve peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişirin. 5. Peynir eridiğinde mıhlama servise hazır demektir. Püf noktaları: Tereyağı iyice fokur fokur kaynamadan mısır unu eklenmemelidir. Mısır unu fazla kavrulmamalı ve sürekli karıştırılmalıdır. Kullanılan peynirin tuzluluk oranına göre tuz eklenmelidir. Mıhlama, taze ve sıcak olarak servis edilmelidir.