• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Mıhlama nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mıhlama yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 4 yemek kaşığı mısır unu (mıhlamalık ince) 1;
    • 2,5 su bardağı su 1;
    • 150 gr tel peynir (çeçil peyniri) 1;
    • tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Tereyağını tavaya alın ve kızdırın 1.
    2. Mısır ununu ilave ederek rengi hafifçe kahverengiye dönünceye kadar kavurun 1.
    3. Dikkatlice suyu ilave ederek fokurdayıp hamur haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin 1.
    4. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
    5. Tel peyniri ekleyin ve peynir eriyip kuymak çekip uzayıncaya kadar pişirmeye devam edin 1.
    6. Hafifçe yağı çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın 1.
    Ayrıca, soğanlı mıhlama tarifi de mevcuttur 2. Bu tarif için gerekli malzemeler:
    • 250 gr kavrulmuş kıyma 2;
    • 5 adet soğan 2;
    • 4 adet yumurta 2;
    • 1 adet domates 2;
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • tuz 2.
    Yapılışı:
    1. Soğanları söğüş olarak doğrayın 2.
    2. Tereyağı ve zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun 2.
    3. Küçük küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip bir süre pişirin 2.
    4. İsteğe göre 5 diş sarımsağı ekleyip soğanlar ile birlikte kavurun 2.
    5. Önceden kavurduğunuz kıymayı ekleyip 2-3 kere karıştırın 2.
    6. Üzerine 4 adet yumurta kırıp sarılarını hafifçe dağıtın 2.
    7. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 2.
    8. Pişmeye yakın üzerine kekik ve karabiber ekleyip, ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin 2.
    9. Dilimleyerek servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. mutfaksirlari.com
        1
      2. ye-mek.net
        2
      3. posta.com.tr
        3
      4. kevserinmutfagi.com
        4
      5. yemektekeyifvar.com
        5
    • Mıhlamayı servis etmenin farklı yolları nelerdir?

    • Mıhlama yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

    • Soğanlı mıhlama nasıl daha lezzetli hale getirilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Mıhlamada hangi tereyağı kullanılır?

    Mıhlama yapımında sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanılır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Yemek
    • #Malzemeler
    • #Tereyağı
    5 kaynak

    En iyi mıhlama hangi peynirle yapılır?

    En iyi mıhlama peyniri olarak genellikle kolot peyniri tercih edilir. Ancak, kolot peyniri bulunamazsa çeçil peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılabilir.
    • #YemekTarifleri
    • #Peynir
    5 kaynak

    Kuymak ve mıhlama aynı şey mi?

    Kuymak ve mıhlama aynı yemeğin iki farklı adıdır. Karadeniz Bölgesi'nin bazı bölgelerinde kuymak olarak adlandırılırken, farklı bölgelerde mıhlama olarak adlandırılmaktadır.
    • #Yemek
    • #KaradenizBölgesi
    • #Yemek
    • #KaradenizBölgesi
    5 kaynak

    Mıhlamada hangi kaşar kullanılır?

    Mıhlama yapımında kolot peyniri veya eriyen diğer kaşarlar kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #KaşarPeyniri
    5 kaynak

    Mıhlama hangi yöreye ait?

    Mıhlama, Rize yöresine aittir.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    5 kaynak

    Dil peyniriyle mıhlama yapılır mı?

    Evet, dil peyniri ile mıhlama yapılabilir. Mıhlama tarifinde genellikle çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır ve bu peynirlerin hepsinin ortak özelliği eriyebilen peynirler olmalarıdır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Peynir
    5 kaynak

    Mıhlamanin kıvamı nasıl olmalı?

    Mıhlamanın kıvamı, peynirin içinde rahatça eriyebileceği, hafif akışkan bir yapıda olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: - Su miktarı: Kıvamın çok sulu veya çok katı olmaması için su kontrollü eklenmelidir. - Karıştırma: Sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam elde etmeye yardımcı olur. - Tereyağı ve peynir: Tereyağının yanmaması ve peynirin tam kıvamında erimesi için düşük ısıda pişirmek en iyi sonucu verir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #SütÜrünleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"dgjq0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fmihlama-nasil-yapilir-1382709166%3Flr%3D213%26ncrnd%3D7506","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5162248001753559051","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753559051993542-12540904985216224800-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-36-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dgjqw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"dgjq1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dgjqw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"dgjq2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Mıhlama yapmak için gerekli malzemeler:**\n\n* 3 yemek kaşığı tereyağı [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html);\n* 4 yemek kaşığı mısır unu (mıhlamalık ince) [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html);\n* 2,5 su bardağı su [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html);\n* 150 gr tel peynir (çeçil peyniri) [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html);\n* tuz [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Tereyağını tavaya alın ve kızdırın [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n2. Mısır ununu ilave ederek rengi hafifçe kahverengiye dönünceye kadar kavurun [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n3. Dikkatlice suyu ilave ederek fokurdayıp hamur haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n4. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n5. Tel peyniri ekleyin ve peynir eriyip kuymak çekip uzayıncaya kadar pişirmeye devam edin [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n6. Hafifçe yağı çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın [```1```](https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html).\n\nAyrıca, **soğanlı mıhlama** tarifi de mevcuttur [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama). Bu tarif için gerekli malzemeler:\n\n* 250 gr kavrulmuş kıyma [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama);\n* 5 adet soğan [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama);\n* 4 adet yumurta [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama);\n* 1 adet domates [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama);\n* 1 yemek kaşığı tereyağı [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama);\n* 4 yemek kaşığı zeytinyağı [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama);\n* tuz [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n\n**Yapılışı:**\n\n1. Soğanları söğüş olarak doğrayın [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n2. Tereyağı ve zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n3. Küçük küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip bir süre pişirin [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n4. İsteğe göre 5 diş sarımsağı ekleyip soğanlar ile birlikte kavurun [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n5. Önceden kavurduğunuz kıymayı ekleyip 2-3 kere karıştırın [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n6. Üzerine 4 adet yumurta kırıp sarılarını hafifçe dağıtın [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n7. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n8. Pişmeye yakın üzerine kekik ve karabiber ekleyip, ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).\n9. Dilimleyerek servis edin [```2```](https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html","title":"Mıhlama (Kuymak) – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html"},{"sourceId":2,"url":"https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama","title":"Soğanlı Mıhlama Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama"},{"sourceId":3,"url":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/masterchef-mihlama-tarifi-mihlama-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-kolay-ve-pratik-mihlama-tarifi-2739481","title":"Masterchef Mıhlama Tarifi! Mıhlama Nasıl Yapılır...","shownUrl":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/masterchef-mihlama-tarifi-mihlama-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-kolay-ve-pratik-mihlama-tarifi-2739481"},{"sourceId":4,"url":"https://www.kevserinmutfagi.com/mihlama-tarifi.html","title":"Mıhlama Tarifi | Kevserin Mutfağı - Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.kevserinmutfagi.com/mihlama-tarifi.html"},{"sourceId":5,"url":"https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-sirlari/evde-mihlama-nasil-yapilir","title":"Evde Mıhlama Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var","shownUrl":"https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-sirlari/evde-mihlama-nasil-yapilir"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Mıhlama nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Mıhlamayı servis etmenin farklı yolları nelerdir?","url":"/search?text=M%C4%B1hlama+nas%C4%B1l+servis+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Mıhlama yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=M%C4%B1hlama+yaparken+dikkat+edilmesi+gerekenler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Soğanlı mıhlama nasıl daha lezzetli hale getirilir?","url":"/search?text=So%C4%9Fanl%C4%B1+m%C4%B1hlama+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=M%C4%B1hlama+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5162248001753559051","reqid":"1753559051993542-12540904985216224800-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-36-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753559051993542-12540904985216224800-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-36-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dgjqw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"dgjq3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/mihlama/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2973549-en-kolay-mihlama-kuymak-nasil-yapilir-uzayan-mihlama-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/mihlama-nasil-yapilir-evde-yerken-uzayan-mihlama-tarifi-2072410?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/mihlama?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlamada-hangi-tereyagi-kullanilir-2568549969","header":"Mıhlamada hangi tereyağı kullanılır?","teaser":"Mıhlama yapımında sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tereyagi","text":"#Tereyağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aydinlik.com.tr/haber/trabzon-usulu-mihlama-nasil-yapilir-diyenler-toplansin-gercek-mihlama-tarifini-paylasiyoruz-434153?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/mihlama-hangi-peynirden-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/kuymak-mi-mihlama-mi-mihlama-hangi-peynirden-yapilir-kuymak-mihlama-tarifi-ayni-mi-farkli-mi-2140509?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/mihlama-lezzetin-uzayan-hali?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/mihlama-icin-en-iyi-peynir-hangisi-evde-muhlama-nasil-yapilir-69135?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/en-iyi-mihlama-hangi-peynirle-yapilir-1211021845","header":"En iyi mıhlama hangi peynirle yapılır?","teaser":"En iyi mıhlama peyniri olarak genellikle kolot peyniri tercih edilir. Ancak, kolot peyniri bulunamazsa çeçil peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/peynir","text":"#Peynir"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.antalyaningundemi.com/kuymak-mi-mihlama-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/mihlama-ile-kuymak-arasindaki-fark-nelerdir-kuymak-ve-mihlama-nerenin-50854?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.samsungazetesi.com/kuymak-mi-mihlama-mi-arasindaki-fark-ne?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/kuymak-ve-mihlama-arasindaki-fark-nedir-kuymak-ve-mihlama-muhlama-ayni-sey-mi-farkli-mi-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yapay-zekaya-sorduk-mihlama-mi-kuymak-mi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/kuymak-ve-mihlama-ayni-sey-mi-468189750","header":"Kuymak ve mıhlama aynı şey mi?","teaser":"Kuymak ve mıhlama aynı yemeğin iki farklı adıdır. Karadeniz Bölgesi'nin bazı bölgelerinde kuymak olarak adlandırılırken, farklı bölgelerde mıhlama olarak adlandırılmaktadır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/karadenizbolgesi","text":"#KaradenizBölgesi"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/karadenizbolgesi","text":"#KaradenizBölgesi"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2973549-en-kolay-mihlama-kuymak-nasil-yapilir-uzayan-mihlama-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/mihlama-nasil-yapilir-karadeniz-in-efsane-lezzeti-mihlama-tarifi-50853?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/mihlama-tarifi-ve-yapilisi-mihlama-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-ymk-3616089?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemeksepet.com/2-kisilik-mihlama-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlamada-hangi-kasar-kullanilir-4095005246","header":"Mıhlamada hangi kaşar kullanılır?","teaser":"Mıhlama yapımında kolot peyniri veya eriyen diğer kaşarlar kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kasarpeyniri","text":"#KaşarPeyniri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/kuymak-ve-mihlama-arasindaki-fark-nedir-kuymak-ve-mihlama-muhlama-ayni-sey-mi-farkli-mi-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kuymak/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.uludagsozluk.com/k/m%C4%B1hlama/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/yasam/mihlama-nasil-yapilir-mihlama-ve-kuymak-arasindaki-fark-nedir,4KheY8CKxkuUPWMQV2cqYg%3fv=1.0.23?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlama-hangi-yoreye-ait-4204886122","header":"Mıhlama hangi yöreye ait?","teaser":"Mıhlama, Rize yöresine aittir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/tarif/mihlama-tarifi-115?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/kahvaltida-ne-yapsam-derdine-son-cok-pratik-mihlama-tarifi/haber-1559642?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/mihlama-hangi-peynirden-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenisafak.com/mihlama-nasil-yapilir-adim-adim-mihlama-tarifi-h-3568150?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/dil-peyniriyle-mihlama-yapilir-mi-3582212180","header":"Dil peyniriyle mıhlama yapılır mı?","teaser":"Evet, dil peyniri ile mıhlama yapılabilir. Mıhlama tarifinde genellikle çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır ve bu peynirlerin hepsinin ortak özelliği eriyebilen peynirler olmalarıdır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/peynir","text":"#Peynir"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/mihlama-lezzetin-uzayan-hali?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bogatepemandira.com/tr/tr/blog/mihlama-tarifi-lezzetli-ve-kivaminda-mihlama-yapimi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tarif360.com/2-kisilik-mihlama-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/mihlama-nasil-yapilir-mihlama-icinde-neler-var-50853?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlamanin-kivami-nasil-olmali-2145730162","header":"Mıhlamanin kıvamı nasıl olmalı?","teaser":"Mıhlamanın kıvamı, peynirin içinde rahatça eriyebileceği, hafif akışkan bir yapıda olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: - Su miktarı: Kıvamın çok sulu veya çok katı olmaması için su kontrollü eklenmelidir. - Karıştırma: Sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam elde etmeye yardımcı olur. - Tereyağı ve peynir: Tereyağının yanmaması ve peynirin tam kıvamında erimesi için düşük ısıda pişirmek en iyi sonucu verir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/suturunleri","text":"#SütÜrünleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dgjqw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"dgjq4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dgjqw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"dgjq5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"dgjqw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}