• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Mıhlama nasıl yapılır?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming golden mıhlama in a traditional Turkish copper pan, with melted cheese stretching as a wooden spoon lifts it, surrounded by fresh ingredients like cornmeal, butter, and string cheese on a rustic wooden table.
    Mıhlama (muhlama) yapmak için gerekli malzemeler:
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 13;
    • 2 yemek kaşığı mısır unu 13;
    • 1 su bardağı su 13;
    • 200 gr kolot peyniri (dil peyniri veya çeçil peyniri de kullanılabilir) 13.
    Yapılışı:
    1. Tereyağını tavada eritin 13.
    2. Eriyen yağın üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun 13.
    3. Un kavrulduktan sonra suyu ilave edin 13.
    4. Doğradığınız peynirleri ekleyin ve peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişirin 13.
    5. Peynir eridiğinde mıhlama servise hazır demektir 13.
    Püf noktaları:
    • Tereyağı iyice fokur fokur kaynamadan mısır unu eklenmemelidir 1.
    • Mısır unu fazla kavrulmamalı ve sürekli karıştırılmalıdır 1.
    • Kullanılan peynirin tuzluluk oranına göre tuz eklenmelidir 15.
    • Mıhlama, taze ve sıcak olarak servis edilmelidir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. mutfaksirlari.com
        1
      2. ye-mek.net
        2
      3. posta.com.tr
        3
      4. kevserinmutfagi.com
        4
      5. yemektekeyifvar.com
        5
    • Mıhlamayı servis etmenin farklı yolları nelerdir?

    • Mıhlama yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

    • Soğanlı mıhlama nasıl daha lezzetli hale getirilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen holds a steaming copper pan of golden mıhlama, with a small bowl of rich, melted butter beside it and fresh bread nearby.

    Mıhlamada hangi tereyağı kullanılır?

    Mıhlama yapımında kazeini (süt köpüğü) alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanılır. Mıhlama yapmak için yöresel tadı tutturmak istiyorsanız kolot peyniri ile birlikte kazeini alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanmanız önerilir. Trabzon, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan-Posof'ta ve Artvin'in iç kesimlerinde yapılan mıhlamalarda kaymak da kullanılabilir. Mıhlama yapımında tereyağı yerine margarin de kullanılabilir, ancak tereyağı daha lezzetli bir sonuç verir. Mıhlama yaparken kullanılan tereyağının taze ve kaliteli olması önemlidir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Yemek
    • Malzemeler
    • Tereyağı
    5 kaynak
    A steaming golden mıhlama dish in a traditional black pan, surrounded by chunks of melting Çeçil, Trabzon, and Kaşar cheeses, with a wooden spoon resting on the side and a rustic Turkish kitchen backdrop.

    Mıhlamaya hangi peynir konur?

    Mıhlamaya konulabilecek peynirler: Trabzon kolot peyniri; Erzurum telli peyniri; Dil peyniri; Yağlı çeçil peyniri. Ayrıca, kaşar peyniri de kullanılabilir.
    • YemekTarifleri
    • Peynir
    • MalzemeÖnerileri
    • YemekTarifleri
    • Peynir
    5 kaynak

    Mıhlama hangi yöreye ait?

    Mıhlama, Rize yöresine aittir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Mıhlamanın içine neden su konur?

    Mıhlamanın içine su konur çünkü mısır ununun kıvam almasını sağlar ve malzemelerin birbirine karışmasına yardımcı olur.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • MısırUnu
    5 kaynak

    Dil peyniriyle mıhlama yapılır mı?

    Evet, dil peyniri ile mıhlama yapılabilir. Mıhlama tarifinde genellikle çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır ve bu peynirlerin hepsinin ortak özelliği eriyebilen peynirler olmalarıdır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Peynir
    5 kaynak
    A steaming golden-yellow dish of melted cheese and cornmeal, served in a traditional Black Sea region clay pot, with a wooden spoon resting on the side, evoking warmth and regional culinary pride.

    Kuymak ve mıhlama aynı şey mi?

    Kuymak ve mıhlama aynı şey değildir, ancak her ikisi de Karadeniz bölgesine özgü, mısır unu, peynir ve tereyağı ile yapılan yemeklerdir. Aralarındaki temel farklar: Malzeme kullanımı: Kuymakta mısır unu oranı daha yüksekken, mıhlamada baskın malzeme peynirdir. Peynir türü: Kuymakta genellikle beyaz peynir, mıhlamada ise taze peynir veya lor peyniri kullanılır. Bölgesel farklılık: Kuymak, Rize ve Artvin'de; mıhlama ise Trabzon'da daha çok tercih edilir.
    • Yemek
    • KaradenizBölgesi
    • Yemek
    • KaradenizBölgesi
    5 kaynak

    Kuymak mıhlamadan daha mı iyi?

    Kuymak ve mıhlama, farklı lezzetlere sahip olsalar da her ikisi de Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Kuymak ve mıhlamanın karşılaştırılması: - Malzeme kullanımı: Kuymakta mısır unu daha baskınken, mıhlamada peynir ön plandadır. - Kıvam: Mıhlama, daha yoğun ve yağlı bir kıvama sahipken, kuymak daha akışkan bir yapıya sahiptir. - Bölgesel farklılıklar: Mıhlama, Karadeniz'in batısında daha yaygınken, kuymak doğu Karadeniz'de, özellikle Rize ve Artvin'de daha sık yapılır. Sonuç olarak, hangisinin daha iyi olduğu kişisel tercihlere bağlıdır.
    • Yemek
    • KaradenizMutfağı
    • Karşılaştırma
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"h9iw0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fmihlama-nasil-yapilir-1382709166%3Flr%3D213%26ncrnd%3D62449","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6430877021756307393","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756307467223987-7842181663218600198-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-229-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h9iww01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"h9iw1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h9iww02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"h9iw2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Mıhlama (muhlama) yapmak için gerekli malzemeler**:\n* 2 yemek kaşığı tereyağı [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/);\n* 2 yemek kaşığı mısır unu [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/);\n* 1 su bardağı su [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/);\n* 200 gr kolot peyniri (dil peyniri veya çeçil peyniri de kullanılabilir) [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/).\n\n**Yapılışı**:\n1. Tereyağını tavada eritin [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/).\n2. Eriyen yağın üzerine mısır ununu ekleyin ve karıştırarak kavurun [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/).\n3. Un kavrulduktan sonra suyu ilave edin [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/).\n4. Doğradığınız peynirleri ekleyin ve peynirler eriyene kadar kısık ateşte pişirin [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/).\n5. Peynir eridiğinde mıhlama servise hazır demektir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```3```](https://yemek.com/tarif/mihlama/).\n\n**Püf noktaları**:\n* Tereyağı iyice fokur fokur kaynamadan mısır unu eklenmemelidir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/).\n* Mısır unu fazla kavrulmamalı ve sürekli karıştırılmalıdır [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/).\n* Kullanılan peynirin tuzluluk oranına göre tuz eklenmelidir [```1```](https://www.nefisyemektarifleri.com/video/mihlama-tarifi-muhlama/)[```5```](https://www.mynet.com/mihlama-tarifi-karadeniz-in-essiz-lezzetlerinden-mihlama-nasil-yapilir-videolu-anlatim-1177609-myyemek).\n* Mıhlama, taze ve sıcak olarak servis edilmelidir [```5```](https://www.mynet.com/mihlama-tarifi-karadeniz-in-essiz-lezzetlerinden-mihlama-nasil-yapilir-videolu-anlatim-1177609-myyemek).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html","title":"Mıhlama (Kuymak) – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://mutfaksirlari.com/mihlama-kuymak.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama","title":"Soğanlı Mıhlama Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://ye-mek.net/tarif/soganli-mihlama","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/masterchef-mihlama-tarifi-mihlama-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-kolay-ve-pratik-mihlama-tarifi-2739481","title":"Masterchef Mıhlama Tarifi! Mıhlama Nasıl Yapılır...","shownUrl":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/masterchef-mihlama-tarifi-mihlama-nasil-yapilir-malzemeleri-nelerdir-kolay-ve-pratik-mihlama-tarifi-2739481","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.kevserinmutfagi.com/mihlama-tarifi.html","title":"Mıhlama Tarifi | Kevserin Mutfağı - Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://www.kevserinmutfagi.com/mihlama-tarifi.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-sirlari/evde-mihlama-nasil-yapilir","title":"Evde Mıhlama Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var","shownUrl":"https://www.yemektekeyifvar.com/yemek-sirlari/evde-mihlama-nasil-yapilir","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Mıhlama nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Mıhlamayı servis etmenin farklı yolları nelerdir?","url":"/search?text=M%C4%B1hlama+nas%C4%B1l+servis+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Mıhlama yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?","url":"/search?text=M%C4%B1hlama+yaparken+dikkat+edilmesi+gerekenler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Soğanlı mıhlama nasıl daha lezzetli hale getirilir?","url":"/search?text=So%C4%9Fanl%C4%B1+m%C4%B1hlama+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=M%C4%B1hlama+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming golden mıhlama in a traditional Turkish copper pan, with melted cheese stretching as a wooden spoon lifts it, surrounded by fresh ingredients like cornmeal, butter, and string cheese on a rustic wooden table.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-Iis2zLkUQBsAxFUB4rZF/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6430877021756307393","reqid":"1756307467223987-7842181663218600198-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-229-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756307467223987-7842181663218600198-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-229-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h9iww03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"h9iw3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/mihlama/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.timeturk.com/genel/mihlama-nedir-ve-nasil-yapilir/haber-1705458?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenidevir.com.tr/karadeniz-mutfaginin-vazgecilmezi-mihlama-nasil-yapilir-lastik-gibi-uzamasinin-puf-noktasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/mihlama-nasil-yapilir-evde-yerken-uzayan-mihlama-tarifi-2072410?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/mihlama?size=16&stub=1"],"header":"Mıhlamada hangi tereyağı kullanılır?","teaser":"Mıhlama yapımında kazeini (süt köpüğü) alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanılır. Mıhlama yapmak için yöresel tadı tutturmak istiyorsanız kolot peyniri ile birlikte kazeini alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanmanız önerilir. Trabzon, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan-Posof'ta ve Artvin'in iç kesimlerinde yapılan mıhlamalarda kaymak da kullanılabilir. Mıhlama yapımında tereyağı yerine margarin de kullanılabilir, ancak tereyağı daha lezzetli bir sonuç verir. Mıhlama yaparken kullanılan tereyağının taze ve kaliteli olması önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlamada-hangi-tereyagi-kullanilir-2568549969","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/tereyagi","text":"Tereyağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen holds a steaming copper pan of golden mıhlama, with a small bowl of rich, melted butter beside it and fresh bread nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-4B2brQbDTTuOaeh5Vdov/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/mihlama-hangi-peynirden-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cnnturk.com/yemek-tarifleri/kuymak-mi-mihlama-mi-mihlama-hangi-peynirden-yapilir-kuymak-mihlama-tarifi-ayni-mi-farkli-mi-2140509?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2973549-en-kolay-mihlama-kuymak-nasil-yapilir-uzayan-mihlama-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/tarifler/mihlama-lezzetin-uzayan-hali?size=16&stub=1"],"header":"Mıhlamaya hangi peynir konur?","teaser":"Mıhlamaya konulabilecek peynirler: Trabzon kolot peyniri; Erzurum telli peyniri; Dil peyniri; Yağlı çeçil peyniri. Ayrıca, kaşar peyniri de kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlamaya-hangi-peynir-konur-36466495","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/peynir","text":"Peynir"},{"href":"/yacevap/t/malzemeonerileri","text":"MalzemeÖnerileri"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/peynir","text":"Peynir"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming golden mıhlama dish in a traditional black pan, surrounded by chunks of melting Çeçil, Trabzon, and Kaşar cheeses, with a wooden spoon resting on the side and a rustic Turkish kitchen backdrop.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-eaq3qyY64wVNvEwPQlsB/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/kuymak-ve-mihlama-arasindaki-fark-nedir-kuymak-ve-mihlama-muhlama-ayni-sey-mi-farkli-mi-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kuymak/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.uludagsozluk.com/k/m%C4%B1hlama/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/yasam/mihlama-nasil-yapilir-mihlama-ve-kuymak-arasindaki-fark-nedir,4KheY8CKxkuUPWMQV2cqYg%3fv=1.0.23?size=16&stub=1"],"header":"Mıhlama hangi yöreye ait?","teaser":"Mıhlama, Rize yöresine aittir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlama-hangi-yoreye-ait-4204886122","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kesfedelim.com.tr/nasil-yapilir/mihlama-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/kolay-cay-saati-tarifleri/yumurta-ve-kahvalti-yemekleri/257-trabzon-usulu-kuymak-mihlama-tarifi-muhlama-yaglas?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2973549-en-kolay-mihlama-kuymak-nasil-yapilir-uzayan-mihlama-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/mihlamaya-su-konur-mu?size=16&stub=1"],"header":"Mıhlamanın içine neden su konur?","teaser":"Mıhlamanın içine su konur çünkü mısır ununun kıvam almasını sağlar ve malzemelerin birbirine karışmasına yardımcı olur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/mihlamanin-icine-neden-su-konur-3203714214","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/misirunu","text":"MısırUnu"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kisikatesakademi.com.tr/tarif/mihlama-tarifi-115?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/kahvaltida-ne-yapsam-derdine-son-cok-pratik-mihlama-tarifi/haber-1559642?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmetarif.com/mihlama-hangi-peynirden-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenisafak.com/mihlama-nasil-yapilir-adim-adim-mihlama-tarifi-h-3568150?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/karadeniz-bolgesi-yemekleri/mihlama?size=16&stub=1"],"header":"Dil peyniriyle mıhlama yapılır mı?","teaser":"Evet, dil peyniri ile mıhlama yapılabilir. Mıhlama tarifinde genellikle çeçil peyniri, Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır ve bu peynirlerin hepsinin ortak özelliği eriyebilen peynirler olmalarıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dil-peyniriyle-mihlama-yapilir-mi-3582212180","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/peynir","text":"Peynir"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.antalyaningundemi.com/kuymak-mi-mihlama-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.samsungazetesi.com/kuymak-mi-mihlama-mi-arasindaki-fark-ne?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/kuymak-ve-mihlama-arasindaki-fark-nedir-kuymak-ve-mihlama-muhlama-ayni-sey-mi-farkli-mi-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://canakkaleolay.com/haber/mihlama-ile-kuymak-arasindaki-fark-nelerdir-kuymak-ve-mihlama-nerenin-50854?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yapay-zekaya-sorduk-mihlama-mi-kuymak-mi?size=16&stub=1"],"header":"Kuymak ve mıhlama aynı şey mi?","teaser":"Kuymak ve mıhlama aynı şey değildir, ancak her ikisi de Karadeniz bölgesine özgü, mısır unu, peynir ve tereyağı ile yapılan yemeklerdir. Aralarındaki temel farklar: Malzeme kullanımı: Kuymakta mısır unu oranı daha yüksekken, mıhlamada baskın malzeme peynirdir. Peynir türü: Kuymakta genellikle beyaz peynir, mıhlamada ise taze peynir veya lor peyniri kullanılır. Bölgesel farklılık: Kuymak, Rize ve Artvin'de; mıhlama ise Trabzon'da daha çok tercih edilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kuymak-ve-mihlama-ayni-sey-mi-468189750","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/karadenizbolgesi","text":"KaradenizBölgesi"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/karadenizbolgesi","text":"KaradenizBölgesi"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming golden-yellow dish of melted cheese and cornmeal, served in a traditional Black Sea region clay pot, with a wooden spoon resting on the side, evoking warmth and regional culinary pride.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-9sANS5AFaFKw9hdc0BlX/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yasam/kuymak-ve-mihlama-arasindaki-fark-nedir-kuymak-ve-mihlama-muhlama-ayni-sey-mi-farkli-mi-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yapay-zekaya-sorduk-mihlama-mi-kuymak-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hursozgazetesi.com/kuymak-ve-mihlama-farki-ne?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.samsungazetesi.com/kuymak-mi-mihlama-mi-arasindaki-fark-ne?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.carrefoursa.com/blog/kuymak-mihlama-tarifi/?size=16&stub=1"],"header":"Kuymak mıhlamadan daha mı iyi?","teaser":"Kuymak ve mıhlama, farklı lezzetlere sahip olsalar da her ikisi de Karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Kuymak ve mıhlamanın karşılaştırılması: - Malzeme kullanımı: Kuymakta mısır unu daha baskınken, mıhlamada peynir ön plandadır. - Kıvam: Mıhlama, daha yoğun ve yağlı bir kıvama sahipken, kuymak daha akışkan bir yapıya sahiptir. - Bölgesel farklılıklar: Mıhlama, Karadeniz'in batısında daha yaygınken, kuymak doğu Karadeniz'de, özellikle Rize ve Artvin'de daha sık yapılır. Sonuç olarak, hangisinin daha iyi olduğu kişisel tercihlere bağlıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kuymak-mihlamadan-daha-mi-iyi-1400545657","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/karadenizmutfagi","text":"KaradenizMutfağı"},{"href":"/yacevap/t/karsilastirma","text":"Karşılaştırma"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h9iww04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"h9iw4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h9iww05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"h9iw5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"h9iww06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}