Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mıhlama yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 4 yemek kaşığı mısır unu (mıhlamalık ince) 1;
- 2,5 su bardağı su 1;
- 150 gr tel peynir (çeçil peyniri) 1;
- tuz 1.
Yapılışı:
- Tereyağını tavaya alın ve kızdırın 1.
- Mısır ununu ilave ederek rengi hafifçe kahverengiye dönünceye kadar kavurun 1.
- Dikkatlice suyu ilave ederek fokurdayıp hamur haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin 1.
- 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin 1.
- Tel peyniri ekleyin ve peynir eriyip kuymak çekip uzayıncaya kadar pişirmeye devam edin 1.
- Hafifçe yağı çıkmaya başlayınca ocaktan alın ve sıcak servis yapın 1.
Ayrıca, soğanlı mıhlama tarifi de mevcuttur 2. Bu tarif için gerekli malzemeler:
- 250 gr kavrulmuş kıyma 2;
- 5 adet soğan 2;
- 4 adet yumurta 2;
- 1 adet domates 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- tuz 2.
Yapılışı:
- Soğanları söğüş olarak doğrayın 2.
- Tereyağı ve zeytinyağında soğanları pembeleşene kadar kavurun 2.
- Küçük küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip bir süre pişirin 2.
- İsteğe göre 5 diş sarımsağı ekleyip soğanlar ile birlikte kavurun 2.
- Önceden kavurduğunuz kıymayı ekleyip 2-3 kere karıştırın 2.
- Üzerine 4 adet yumurta kırıp sarılarını hafifçe dağıtın 2.
- Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 2.
- Pişmeye yakın üzerine kekik ve karabiber ekleyip, ocaktan alıp 2-3 dakika dinlendirin 2.
- Dilimleyerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: