• Buradasın

    Midye dolmanın içinde hangi iç pilav var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Midye dolmanın içinde baharatlı iç pilav bulunur 2. Bu pilavın malzemeleri genellikle şunlardır:
    • Pirinç 34. Pilavlık pirinç, ılık ve tuzlu suda bekletilir 34.
    • Soğan 34. İnce doğranmış kuru soğan, zeytinyağında kavrulur 23.
    • Fıstık 2. Dolmalık fıstık, soğana eklenerek kavrulmaya devam edilir 2.
    • Kuş üzümü 34. Kumunun çıkması için ılık suda bekletilir ve ardından pilava eklenir 34.
    • Baharatlar 2. Yeni bahar, tarçın, karabiber, toz şeker ve limon suyu gibi çeşitli baharatlar kullanılır 23.
    • Zeytinyağı 34. Pilavın pişirilmesinde ve servis öncesinde kullanılır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Midye dolma içine neden yenibahar konur?

    Midye dolmanın içine yenibahar konulmasının nedeni, bu baharatın yemeğe karakteristik bir tat katmasıdır.

    Midye Dolma hangi yöreye ait?

    Midye dolma, Türkiye'nin özellikle Ege ve Marmara Bölgelerinin bazı illerinde yapılan bir yemektir. Özellikle İzmir ilinde meşhurdur.

    Midyeli pilavın içine ne konur?

    Midyeli pilavın içine aşağıdaki malzemeler konur: Pirinç: 2 su bardağı. Soğan: 2 adet, ince doğranmış. Sıvıyağ: 1 çay kaşığı. Kuş üzümü: 1 çay bardağı. Çam fıstığı: 1 çay bardağı. Toz şeker: 2 çorba kaşığı. Nane, karabiber ve dolmabahar: birer çay kaşığı. Temizlenmiş midye: 40 adet. Ayrıca, servis önerisi olarak pilavın üzerine limon sıkılabilir ve taze nane, dereotu veya maydanoz serpilebilir.

    Midyenin en güzel dolma harcı nasıl yapılır?

    Midye dolmasının en güzel harcını yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 kg kabuklu midye - 1 litre su - Yarım yemek kaşığı tuz - 2 su bardağı pirinç - 2 adet kuru soğan - 4 çorba kaşığı zeytinyağı - 2-3 diş sarımsak - 2-3 çorba kaşığı kuşüzümü - 2-3 çorba kaşığı çamfıstığı - 1-2 yemek kaşığı kuru nane - 2’şer çay kaşığı kimyon, karabiber, yenibahar, pul biber - 1 adet küp şeker Hazırlanışı: 1. Midyelerin kabukları soyulup iyice yıkanır. 2. Büyükçe bir tencere içine, bir litre su ve tuz koyulup midyeler karıştırılarak kaynatmaya çıkartılır. 3. Midyelerin kabukları açılınca, hemen ateşten alınır. 4. Midyeleri haşlamak için kullanılan su, tekrar kullanılacağı için dökülmez. 5. İç pilavın yapılışı için, pirinç yıkanarak süzülür ve kenarda bekletilir. 6. Derin bir tencereye soğanlar doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. 7. Pirinç, nane, tarçın, karabiber, pul biber, şeker, tuz ve yenibahar katılarak 1-2 dakika daha kavrulur. 8. Midyeleri haşlamak için kullanılan sudan iki bardak iç harcına katılarak, 5 dakika pişirilir ve altı kapatılır. 9. Midyeleri doldurmak için, daha önce hafif kaynatılan midyelerin içi açılarak iç pilavdan bir çay kaşığı doldurulur. 10. Tüm midyeler doldurulduktan sonra geniş bir tencere içine dik olacak şekilde dizilir. 11. Arta kalan haşlama suyu da dizilen midye dolmalarının üzerine gezdirilir ve yaklaşık 20 dakika daha pişirilir. 12. Midyeleri yerken üzerine limon sıkmak gerekir.