Merengli cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: 400 gr burçak bisküvi; 550 gr labne peyniri (süzdürülmüş); 130 gr erimiş tereyağı; 150 gr toz şeker; 3 yumurta; 200 ml krema; 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) ve suyu; Yarım çubuk vanilya; Mereng için 75 gr yumurta beyazı, 150 gr pudra şekeri. Yapılışı: 1. Bisküvileri blenderda toz haline gelinceye kadar çekin. 2. Bir kapta bisküvileri ve tereyağını buluşturun, spatula ile karıştırın. 3. Karışımı her yerini yağladığınız kalıbın tabanına eşit miktarda yayın. 4. Labne peynirini mikserle birkaç dakika çırptıktan sonra teker teker yumurtaları ekleyerek çırpma işlemini sürdürün. 5. Ardından kremayı, limon suyu ve kabuğunu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. 6. Harcı hafif hızda bir süre çırptıktan sonra kalıba dökün. 7. Yumurta beyazlarını çırpma kabına alın ve düşük ayarda çırpma işlemine başlayın. 8. Önceden ısıtılmış fırında pudra şekerini 7 dakika ısıtın. 9. 7 dakika sonunda yumurta beyazlarını çırpmaya devam ederken birer kaşık olacak şekilde pudra şekerlerini eklemeye başlayın. 10. Her bir kaşık pudra şekeri için 3-4 dakikalık çırpma süreci gerekecektir. 11. Hazırladığınız merengi de kalıbınızın en üstüne dökün. 12. Cheesecake'i önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında minimum 1 saat pişirin. 13. Süre sonunda cheesecake tamamen soğuduktan sonra buzdolabına alıp dinlendirin. 14. Soğuk olarak servis edin. Ayrıca, kestane şekeri ve karamel sos ile süslenmiş kestaneli cheesecake tarifi de mevcuttur.