Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hayır, mayalanan yoğurda nişasta katılmaz 5.
Yoğurdu mayalarken süte sadece yoğurt katılabilir 5.
Yoğurdun kıvamını artırmak için geleneksel yöntemlerin dışında bazı pratik ipuçları kullanılabilir 2. Bunlar özellikle ilk kez yoğurt mayalayanlar için oldukça faydalıdır 2.
- Süt tozu eklemek 2. Süt tozu, yoğurdun protein oranını artırarak daha yoğun bir yapı oluşturur 2.
- Fırında mayalamak 24. Fırında sabit ısıda mayalanan yoğurt, sıcaklığın düzenli olması sayesinde daha pürüzsüz ve kıvamlı olur 2.
- Kapların üzerini açık bırakmak 3. Kapların üzeri açık bir biçimde fırın içerisine yerleştirildiğinde, 75 derecede fansız programda fırının çalıştırılması yoğurdun daha katı olmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: