• Buradasın

    Marshmallows neden kızartılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Marshmallow'lar kızartılır çünkü bu işlem, onların jiggly (kıpır kıpır) kıvamından gooey (yumuşak ve yapışkan) bir dokuya dönüşmelerini sağlar 14.
    Kızartma sırasında şu değişiklikler meydana gelir:
    • Karamelizasyon: Şekerler eriyerek marshmallow'un dışının kızarmasına ve altın rengi bir kabuk oluşmasına neden olur 14.
    • Jelatinin erimesi: Isı, jelatinin yapısını kaybetmesine ve marshmallow'un iç kısmının yumuşamasına yol açar 14.
    Bu süreç, marshmallow'un ateşte kızartıldığında ortaya çıkan karakteristik lezzet ve görünümü yaratır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Marshmellow ateşte neden erir?

    Marshmallow'un ateşte erimesi, jelatin içeren yapısının ısıyla sıvı hale geri dönmesi nedeniyle gerçekleşir. Ateşte kızartma sırasında, dış kabuk hafif yanarken iç kısım erir ve karamelize bir tat oluşur.

    Kızartmalık marshmallow nasıl yapılır?

    Kızartmalık marshmallow yapımı için gerekli malzemeler: 1 paket marshmallow; 1 paket sütlü 80 gr çikolata; 1 paket yulaflı bisküvi; yağlı kağıt. Yapılışı: 1. Küçük boy borcama yağlı kağıdı serin. 2. İlk olarak yulaflı bisküvileri boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. 3. Kenarda boşluk kalırsa bisküvileri kırıp küçülterek de kullanabilirsiniz. 4. Daha sonra 80 gram çikolatayı kırıp bisküvilerin üzerine aralıklı olarak yerleştirin. 5. Marshmallowları eninden ikiye bölüp boşluk bırakmayacak şekilde çikolataların üzerine dizin. 6. 180 derecede üstü kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kontrollü olarak pişirin. Bu tarif için küçük güveç kapları da kullanılabilir.

    Marshmallow ateşte kaç dakikada pişer?

    Marshmallow'un ateşte pişme süresi 2-3 dakika arasındadır.

    Marshmallow çiğ yenir mi?

    Evet, marshmallow çiğ olarak yenebilir. Türkiye'de genellikle paketten çıktığı gibi tüketilir.

    Marshmallowsun içinde ne var?

    Marshmallowların içinde genellikle şu malzemeler bulunur: 1. Şeker: Marshmallowlara tatlılık verir. 2. Mısır Şurubu: Şekerin kristalleşmesini önler ve yumuşak dokusunu korur. 3. Jelatin: Marshmallowlara kabarık ve çiğnenebilir yapısını kazandırır. 4. Su: Şeker ve jelatini eritmek için kullanılır. 5. Hava: Çırpma işlemi sırasında karışıma eklenerek hafif ve havadar bir kıvam elde edilir. 6. Vanilya: Yaygın bir aroma vericidir, ancak farklı özler de kullanılabilir. Ayrıca, bazı markalarda mısır nişastası ve pudra şekeri de bulunabilir, bu malzemeler marshmallowların birbirine yapışmasını önlemek için kullanılır. Vegan marshmallowlar, hayvansal jelatin yerine tapioka nişastası veya agar gibi bitki bazlı jelleştirici maddeler içerir.

    Ateşte marshmallow neden yanar?

    Marshmallow'un ateşte yanmasının sebebi, yapısının kolay yanabilen bir yiyecek olmasıdır. Marshmallow, çok hızlı bir biçimde alev alabilir. Marshmallow'un ateşte yanmaması için şu adımlar izlenebilir: Marshmallow'u ateşe veya köze çok yaklaştırmamak; Tatlı için kullanılan çubuğun sürekli çevrilerek her yerinin eşit pişmesini sağlamak.

    Marshmallow kızartmak için hangi marshmallow kullanılır?

    Marshmallow kızartmak için herhangi bir marshmallow kullanılabilir, paketlenmiş halde satılan türler de uygundur.