Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buharlı tencerenin sağlıklı olmasının bazı nedenleri:
- Vitamin ve mineralleri korur 12. Buharlı pişirme, yiyeceklerin vitamin ve minerallerinin kaybolmasını önler 12.
- Yağ kullanımını azaltır 12. Buharlı tencerede yemek pişirirken yağ kullanımına gerek yoktur, bu da fazladan kalori alımını önler 12.
- Besin değerlerini korur 12. Gıdaların besin değerleri, buharlı pişirme sırasında suya karışmaz veya suya geçmez, bu sayede proteini ve kalorisi içinde kalır 12.
- Sindirimi kolaylaştırır 12. Buharlı pişirme, yiyeceklerin besin içeriğindeki nişastanın yumuşamasını sağlar ve sindirimi kolaylaştırır 12.
Ancak, buharlı pişirme aparatlarının üretimi ve kullanımı pahalı olabilir ve uzun süreli kullanımda buhar çıkışı düşük olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: