Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır mantı pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram hazır mantı (dondurulmuş veya fırınlanmış) 24;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 24;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 24;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 24;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 24;
- 1 litre sıcak su 24.
Hazır mantı pişirme adımları:
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağ ekleyin 24.
- Salça ve naneyi ekleyip birkaç dakika kavurun 24.
- Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın 24.
- Kaynayınca mantıyı ekleyin 24.
- Ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin 24.
- Mantıların büyüklüğüne veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi değişebilir 2.
- Diğer tarafta yoğurt, tuz ve sarımsağı çırpın 24.
- Pişen mantıyı tabağa alıp üzerine yoğurt sosunu ekleyin 24.
- Baharatları ilave edin 24.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: