Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır mantı pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram dondurulmuş veya fırınlanmış hazır mantı 2;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane 2;
- 1 litre sıcak su 2.
Hazırlanışı:
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın 23.
- Salça ve naneyi ekleyip birkaç dakika kavurun 2.
- Sıcak suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın 2.
- Kaynayınca mantıları ekleyin 2.
- Ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika pişirin 2.
- Mantıların büyüklüğüne veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi değişebilir 2.
- Diğer taraftan yoğurt ve tuzu, arzuya göre sarımsağı da ekleyerek bir kasede çırpın 2.
- Pişen mantıları tabağa alın 2.
- Üzerine yoğurdu ekleyip baharatlarını da ilave edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: