Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket mantı makarna 14;
- 1 soğan 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 su bardağı bal kabağı rendesi 1;
- 4 su bardağı sebze suyu 1;
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1;
- Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 su bardağı krem peyniri 1;
- Maydanoz (üzeri için) 1.
Yapılışı:
- Yemeklik doğradığınız soğan, ezdiğiniz sarımsak, bal kabağı rendesi ve sebze suyunu geniş bir tencereye alın 1.
- Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın ve yüksek ateşte kaynatın 1.
- Sebze suyu kaynayıp makarna hafif yumuşamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirin 1.
- Ocaktan alıp ılınması için 3-4 dakika bekletin 1.
- Ilınan makarnaya krem peyniri ve tereyağını ilave edip tereyağı tamamen eriyinceye kadar karıştırın 1.
- İnce kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir mantı makarna tarifi için seviminaskanasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: