Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manisa çardak kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 g kuşbaşı kuzu eti 5;
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 5;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 5;
- 4 diş sarımsak (rendelenmiş) 5;
- 1/2 su bardağı sıcak su 5;
- 2 adet domates (küp doğranmış) 5;
- 3 adet yeşil sivri biber (ince kıyılmış) 5;
- 1 çay kaşığı tuz 5;
- 1 çay kaşığı karabiber 5;
- 1 çay kaşığı kekik 5;
- 4 dilim kare dilimlenmiş kaşar peyniri 5;
- 1 yemek kaşığı salça veya ketçap 5.
Yapılışı:
- Kuşbaşı kuzu etini tencereye veya düdüklüye alın, biraz sıvı yağ ekleyip rengi dönene kadar kavurun 5.
- Sırasıyla soğan ve yeşil sivri biberi ilave edin, ardından domates ve sarımsağı ekleyerek karıştırın 5.
- Üzerine yarım bardak sıcak suyu ilave edin, ağzını kapatıp et yumuşayana kadar pişirin 5.
- Pişen eti tuz ile tatlandırıp delikli kepçeyle suyunu süzerek başka bir kaba alın ve üzerine kekiği serpip karıştırın 5.
- Krep hamurunu hazırlamak için, süt, un, yumurta ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın 5.
- Ara ara yağladığınız krep tavasına bir miktar hamurdan döküp tavaya ince tabaka halinde yayın ve her iki tarafını da hafif pembeleşene kadar pişirin 5.
- Pişen krepleri bir çorba kasesine alarak pişen etleri içine yerleştirin, kenarından sarkan kısımları üzerine kapatın ve hafif yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin 5.
- Üzerlerine kaşar dilimlerini koyun, kaşar peynirlerinin üzerine salçayı biraz sulandırıp dökün veya bir miktar ketçap dökün 5.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar pişirip çıkarın ve sıcak servis edin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: