Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manisa Çardak Kebabı Tarifi:
Malzemeler:
- 500 g kuşbaşı kuzu eti 25;
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 25;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 25;
- 4 diş sarımsak (rendelenmiş) 25;
- 1/2 su bardağı sıcak su 25;
- 2 adet domates (küp doğranmış) 25;
- 3 adet yeşil sivri biber (ince kıyılmış) 25;
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kekik 25;
- 4 dilim kare dilimlenmiş kaşar peyniri 25;
- 1 yemek kaşığı salça veya ketçap 25.
Krep için:
Yapılışı:
- Kuşbaşı kuzu etini tencereye alın, sıvı yağ ekleyip rengi dönene kadar kavurun 25.
- Soğan ve yeşil sivri biberi ilave edin, ardından domates ve sarımsağı ekleyerek karıştırın 25.
- Yarım bardak sıcak suyu ilave edin, ağzını kapatıp et yumuşayana kadar pişirin 25.
- Pişen etleri tuz ile tatlandırıp delikli kepçeyle suyunu süzerek başka bir kaba alın ve üzerine kekiği serpip karıştırın 25.
- Krep hamurunu hazırlamak için, süt, un, yumurta ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın 25.
- Ara ara yağladığınız krep tavasına bir miktar hamurdan döküp tavaya ince tabaka halinde yayın ve her iki tarafını da hafif pembeleşene kadar pişirin 25.
- Pişen krepleri bir çorba kasesine alarak pişen etleri içine yerleştirin, kenarından sarkan kısımları üzerine kapatın ve hafif yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin 25.
- Üzerlerine kaşar dilimlerini koyun, salçayı biraz sulandırıp veya ketçap döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar pişirin ve sıcak servis edin 25.
Not: Çardak kebabı, fırında pişirmek yerine sigara böreği gibi sarıp kızgın yağda da pişirilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: