• Buradasın

    Çardak kebabı hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çardak kebabı, Manisa yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Manisa çardak kebabı nasıl yapılır?

    Manisa çardak kebabı yapımı için gerekli malzemeler: 500 g kuşbaşı kuzu eti; 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış); 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 4 diş sarımsak (rendelenmiş); 1/2 su bardağı sıcak su; 2 adet domates (küp doğranmış); 3 adet yeşil sivri biber (ince kıyılmış); 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kekik; 4 dilim kare dilimlenmiş kaşar peyniri; 1 yemek kaşığı salça veya ketçap. Yapılışı: 1. Kuşbaşı kuzu etini tencereye veya düdüklüye alın, biraz sıvı yağ ekleyip rengi dönene kadar kavurun. 2. Sırasıyla soğan ve yeşil sivri biberi ilave edin, ardından domates ve sarımsağı ekleyerek karıştırın. 3. Üzerine yarım bardak sıcak suyu ilave edin, ağzını kapatıp et yumuşayana kadar pişirin. 4. Pişen eti tuz ile tatlandırıp delikli kepçeyle suyunu süzerek başka bir kaba alın ve üzerine kekiği serpip karıştırın. 5. Krep hamurunu hazırlamak için, süt, un, yumurta ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın. 6. Ara ara yağladığınız krep tavasına bir miktar hamurdan döküp tavaya ince tabaka halinde yayın ve her iki tarafını da hafif pembeleşene kadar pişirin. 7. Pişen krepleri bir çorba kasesine alarak pişen etleri içine yerleştirin, kenarından sarkan kısımları üzerine kapatın ve hafif yağlanmış bir tepsiye ters çevirerek yerleştirin. 8. Üzerlerine kaşar dilimlerini koyun, kaşar peynirlerinin üzerine salçayı biraz sulandırıp dökün veya bir miktar ketçap dökün. 9. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir eriyene kadar pişirip çıkarın ve sıcak servis edin.

    Çardak kebapta hangi et kullanılır?

    Çardak kebabında genellikle kuzu veya dana eti kullanılır.

    Türk kebabı çeşitleri nelerdir?

    Türk kebabı çeşitleri şunlardır: 1. Adana Kebap: Kuzu kıyması, kuyruk yağı, kırmızı biber ve baharatlarla hazırlanır, şişte ızgarada pişirilir. 2. Urfa Kebap: Adana kebaba benzer, ancak acı biber yerine tatlı biber ve baharatlarla tatlandırılır. 3. İskender Kebap: İnce dilimlenmiş döner etinin üzerine yoğurt, tereyağı ve domates sosu eklenerek yapılır, genellikle pilav veya pide ile servis edilir. 4. Çöp Şiş: Küçük kuzu veya tavuk etlerinin şişe dizilerek mangalda pişirilmesiyle yapılır. 5. Beyti Kebabı: İnce kıyılan etler, baharatlar ve sarımsakla harmanlanarak şişlere dizilir ve mangalda pişirilir, lavaşa sarılarak servis edilir. 6. Testi Kebabı: Et ve sebzelerin özel bir testi içinde pişirilmesiyle yapılır, pişirme sonrası testi kırılarak servis edilir. 7. Cağ Kebabı: Kuzu etinin yatay bir şişte ağır ağır pişirilmesiyle yapılır.

    Çardak Kebabı'nın içine ne konur?

    Çardak Kebabı'nın içine şunlar konur: Et: Genellikle kuzu veya dana kuşbaşı eti kullanılır. Soğan: Etle birlikte yarım halka şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir. Baharat: Tuz, kırmızı toz biber ve karabiber eklenir. Yufka: Etle hazırlanan iç harç, yufkaların üçgen şeklinde kesilen kenarlarına konur ve sigara böreği şeklinde sarılır.