Buradasın
Mandalinalikek sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalina soslu kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 büyük yumurta 5;
- 125 gr yumuşak tereyağı 5;
- 100 ml ekşi krema 5;
- 180 gr şeker (1 su bardağı) 5;
- 180 ml mandalina suyu (3/4 su bardağı) 5;
- 2 su bardağı un + 2 dolu yemek kaşığı nişasta 5;
- 1 paket kabartma tozu 5;
- 1 çay kaşığı karbonat 5;
- 1/4 çay kaşığı tuz 5;
- 2-3 mandalina kabuğu rendesi 5;
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü 5.
Sosu için:
Yapılışı:
- Ekşi kremayı hazırlayın: Kremanın içine 2 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığında üzeri kapalı en az 6 saat bekletin 5.
- Un, kabartma tozu, nişasta, karbonat ve tuzu bir kaseye eleyin 5.
- Yumuşak tereyağını mandalina kabuğu rendesi ve şekerle iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın 5.
- Sırayla yumurtalar, vanilya özü, ekşi krema, mandalina suyu ve unlu karışımı ekleyin 5.
- Orta boy bir kek kalıbını iyice yağlayıp unlayın ve kek harcını koyun 5.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin 5.
- Kek piştikten sonra ılınınca kalıptan çıkarın 5.
- Üzerine mandalina sosunu kaşıkla yedirin ve servis edin 5.
Mandalina sosu tarifi:
- 5 adet mandalinanın suyunu çıkarın 13.
- Bir tencereye mandalina suyunu ve 4 yemek kaşığı şeker katın, iyice karıştırın 13.
- Yarım su bardağı su ilave edin 13.
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastasını ekleyin ve topak kalmaması için iyice karıştırın 13.
- Karışımı kısık ateşte durmadan karıştırarak muhalebi kıvamına gelene kadar
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: