Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyveli kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 15. Yumurta, süt, yağ gibi malzemelerin sıcaklıkları karışıma girmeden önce birbirine yakın değerlerde olmalıdır 5.
- Yumurta ve şekerin çırpılması 1. Yumurtalar, şeker koymadan önce 3 dk, şekerle birlikte 5 dk çırpılmalıdır 1.
- Karıştırma yöntemi 1. Yumurta ve şeker kabartana kadar çırpıldıktan sonra diğer malzemeler plastik çırpıcı ile el yardımıyla karıştırılmalıdır, mikser kullanılmamalıdır 1.
- Sıvı malzemelerin karıştırılması 1. Bütün sıvı malzemeler birlikte karıştırıldıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve un en son eklenmelidir 1.
- Kuru malzemelerin eklenmesi 1. Kuru malzemeler azar azar ve eleyerek eklenmelidir 15.
- Kalıbın yağlanması 13. Kek kalıbı, margarin ile iyice yağlanmalıdır 13.
- Hamurun kıvamı 1. Kek hamuru çok katı olmamalıdır, biraz cıvık olmalıdır 1.
- Dinlendirme 1. Dinlendirilmiş kek her zaman daha güzeldir 1.
Ayrıca, meyve kurularının una bulanması, kekin içinde dengeli dağılmalarını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: