Mandalinalı tatlı yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Mandalinalı Puding Tarifi: - Malzemeler: 3 su bardağı süt, 1 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu, 1 çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası), 1 tatlı kaşığı rendelenmiş mandalina kabuğu, 1 çay kaşığı vanilin, 1 yemek kaşığı tereyağı. - Yapılışı: 1. Mandalinaları iyice yıkayıp suyunu sıkın. 2. Orta boy bir tencerede süt, mandalina suyu, şeker ve nişastayı iyice çırpın. 3. Tencereyi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 4. Karışım koyulaştığında ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek karıştırın. 5. Hazırladığınız pudingi kaselere veya kuplara paylaştırın. 6. Soğuyan pudinglerin üzerine mandalina dilimleri, rendelenmiş beyaz çikolata veya Hindistan cevizi serpiştirin. 2. Mandalinalı Tatlı Tarifi: - Malzemeler: 10 adet mandalina, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 4 çorba kaşığı toz şeker, yarım su bardağı su, hindistan cevizi, nar taneleri. - Yapılışı: 1. Mandalinaları yıkayıp kuruladıktan sonra üstünden kapak çıkararak kesin. 2. Bir tatlı kaşığı yardımıyla, meyvelerini kabuğunu kırmadan boşaltın. 3. Içi boşalan kabuk-kaselerin uçlarını makasla keserek zikzaklar yapın (dilerseniz düz de bırakabilirsiniz). 4. Mandalinaları katı meyve sıkacağından geçirerek ya da bir süzgeçte bastırarak suyunu çıkartın (mandalina suyunun toplam iki buçuk bardak olması gerek). 5. Küçük boy bir tencereye 2 çorba kaşığı buğday nişastası ve yarım su bardağı suyu koyup, nişastayı eritin. 6. Kaynamasına yakın, 4 çorba kaşığı şekeri