Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Manda sütü kaymağı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- 5 litre manda sütünü geniş bir tencereye koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın 1.
- Süt taşmasın diye tencerenin içine porselen bir tabak koyun ve ara ara karıştırın 1.
- Yaklaşık bir saat kaynattıktan sonra sütü soğumaya bırakın ve ardından ağzı açık bir şekilde buzdolabında bir gün bekletin 1.
- Buzdolabında dinlendirilen sütün kaymağını kevgir yardımıyla alarak derin bir kabın içerisine koyun 1.
- Kaymağı mikser yardımıyla kabarana kadar çırpın, çırpma işlemini kaymak kabardığı anda durdurun 1.
- Elde edilen kaymağı buzdolabında muhafaza edip, üç gün içerisinde tüketin 1.
Ayrıca, manda sütü kaymağı yapmanın farklı yöntemleri de bulunmaktadır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: