Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mancar kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 bağ mancar 12;
- 1 adet kuru soğan 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 2 yemek kaşığı mısır unu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Yağ, soğan ve mısır ununu tencereye alarak mis gibi kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Salçayı ekleyip biraz su ilave edin ve mısır unlarını açın 1.
- Küçük parçalara ayrılmış lahanaları ekleyip kavurun 1.
- Baharatını ilave edip lahanalar diriliğini kaybedene kadar pişirin 1.
Pişirme önerisi:
- Kara lahana yapraklarını önceden birkaç dakika sıcak suda haşlamak, pişirme süresini kısaltır ve acılığı azaltır 1.
- Yanında kızarmış mısır ekmeği veya taş fırın ekmeği ile sunulabilir 1.
Mancar, Karadeniz Bölgesi'ne ait bir yemek olup, Rize, Artvin, Trabzon gibi illerde sıkça tüketilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: